Diaspora StartUp: câte 40.000 de euro pentru românii de peste hotare, care vor să pornească o afacere acasă

Fundația C.A.E.S.A.R. încurajează românii din străinătate să-și deschidă o afacere acasă și să-și valorifice abilitățile antreprenoriale, cunoștințele academice și profesionale și relațiile personale, și să participe activ la dezvoltarea României pe termen lung.

Cele trei proiecte Diaspora StartUp sunt finanțate din fonduri europene, disponibile prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 “Locuri de muncă pentru toți”. Fiecare proiect eligibil, selectat drept câștigător, va beneficia de o finanțare nerambursabilă de până la 40.000 de euro (co-finanțare zero).

Programul se adresează cetățenilor români cu vârsta minimă de 18 ani, care au locuit peste hotare în ultimele 12 luni și doresc să-și deschidă o afacere în țară. Ei trebuie să facă dovada experienței sau studiilor în străinătate în domeniul în care intenționează să-și deschidă afacerea. Scopul proiectelor este încurajarea antreprenoriatului românesc prin susținerea înființării de companii cu profil non-agricol, în zona urbană, în toate regiunile de dezvoltare ale României, cu excepția regiunii București-Ilfov.

Toți cei interesați se pot înscrie online pentru prima etapă de evaluare, prin accesarea formularului disponibil aici. Perioada de implementare a fiecărui proiect este de maximum 36 de luni. Rezultate proiectelor vor contribui la crearea de noi locuri de muncă, încurajarea antreprenoriatului și promovarea principiilor pieței libere concurențiale în România.

Fundația C.A.E.S.A.R. va organiza campanii de informare și promovare, în mediile online și offline, iar evenimente dedicate primei etape a proiectelor vor avea loc în centre de referință din diaspora, precum Londra, Paris, Berlin sau Bruxelles. Înscrierile sunt deschise pentru orice cetățean român din diaspora, care îndeplinește condițiile de eligibilitate. Mai multe detalii pot fi găsite aici sau pe mail, la adresa antreprenoriat@fundatiacaesar.ro.

DESPRE FUNDAȚIA C.A.E.S.A.R.

Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români este o comunitate de experți, un laborator de idei și o platformă de acțiune civică pentru dezvoltarea economică și consolidarea democratică a României. Institut de cercetare românesc cu prezență globală, C.A.E.S.A.R. reunește experți din întreaga lume, selectați pe baza rezultatelor remarcabile din cariera lor academică și profesională. Ei oferă idei și soluții concrete în domeniile de importanță strategică pentru viitorul României. Pe baza acestor cunoștințe și experiențe globale, C.A.E.S.A.R. promovează prin platforma proprie de acțiune civică politici de dezvoltare la nivel local, regional și național.

Articolul anterior

Echipa Ateliere Fără Frontiere are un nou Director de Programe

Articolul următor

Ploiești: Adient TRIM a trecut de 1.900 de angajaţi şi recrutează încă 150

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share