Spotify își lasă angajații să lucreze de oriunde, dar îi plătește ca la San Francisco sau New York

Luna aceasta, Spotify Technology SA a anunțat că le va permite angajaţilor săi să lucreze de oriunde.

“Eficiența nu poate fi măsurată prin numărul de ore pe care oamenii le petrec într-un birou. În schimb, dacă le oferi oamenilor libertatea de a alege unde lucrează, eficiența lor va spori. Oferirea unei flexibilității mai mari pentru oamenii noștri va contribui la un echilibru mai bun între viața profesională și viața personală, va facilita accesul la un bazin de talente mai larg și va ajuta la păstrarea actualilor membri ai echipei”, este explicația conducerii companiei suedeze de streaming muzical.

Demersul Spotify, promovat sub denumirea “lucrează de oriunde” – Work From Anywhere (WFA), este în pas cu mai multe companii de tehnologie, care intenţionează să menţină unele dintre noile moduri de lucru care au apărut în timpul pandemiei. Și Facebook, Salesforce.com şi Twitter au trecut la modele hibride sau permanente de muncă la distanţă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Diferența stă în faptul că Spotify va continua să-și plătească angajații la ratele salariale din San Francisco sau New York, în funcție de tipul locului de muncă. În schimb, Facebook și Twitter au anunțat că vor reduce salariile oamenilor care aleg să nu mai meargă la biroul din San Francisco. “Majoritatea birourilor noastre se află în orașe mari, ca New York, Londra și Stockholm, dar știm că mutarea sau șederea în aceste orașe nu este întotdeauna realistă – sau atractivă – pentru potențialii angajați”, spune Travis Robinson, șeful Departamentului Diversitate, Incluziune și Apartenență la Spotify.

În timpul pandemiei, Spotify a înregistrat o creştere a numărului de abonaţi plătitori și a ajuns la 155 de milioane, în al patrulea trimestru din 2020.

Articolul anterior

Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, începe în martie

Articolul următor

50.000 de euro pentru inovații tehnologice ce îmbunătățesc viețile copiilor

Articole din aceeași categorie
Total
177
Share