60 de specialiști IT au finalizat cursurile gratuite TechTalent Growth, organizate de ANIS

În doar 36 de zile de la startul cursurilor gratuite TechTalent Growth, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) a reușit să specializeze 60 de angajați din companiile IT care s-au înscris în program.

Prin acest proiect, care se va încheia în iunie, ANIS vizează îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor tehnice pentru cel puțin 380 de specialiști IT din România, angajați în IMM-uri din IT&C de pe tot teritoriul țării, cu excepția celor din București și Ilfov.

În topul solicitărilor s-au poziționat cursurile DevOps și Web Design. Cei mai mulți participanți au provenit din Sibiu, urmat de Mureș, Constanța și Galați. Participanții au putut opta pentru unul dintre cele cinci cursuri disponibile: programare (DevOps și Java), baze de date, web design, toate la nivel avansat, și un curs de formare Data Protection Officer (DPO). TechTalent Growth continuă cu trei cursuri noi, luna aceasta: baze de date – nivel avansat, din 18 ianuarie, respectiv Web Design și DPO, din 25 ianuarie.

Condiții de eligibilitate pentru înscrierea în program

Cofinanțat din fonduri europene, programul se derulează în 2020-2021. Cursurile sunt certificate ANC, se desfășoară online și sunt susținute de formatori cu experiență în training-uri și cursuri IT. Examenele se derulează online, la finalizarea cursurilor. În urma examinării, se va elibera certificarea ANC. Participarea este gratuită. Toate costurile implicate sunt asigurate din Fondul Social European.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Companiile care vor să înscrie participanți la cursurile TechTalent Growth trebuie să aibă o cifră de afaceri mai mică de 50 de milioane de euro pe an și cel mult 250 de angajați. Un angajat poate participa la un singur curs, iar organizatorii încurajează participarea persoanelor de peste 55 de ani. Informații suplimentare despre durata fiecărui curs, agendă, curriculă și formularul de înscriere, se regăsesc aici. Pentru a afla mai multe detalii despre cursuri, cei interesați se pot înscrie în prealabil la webinariile organizate de ANIS aici.

Înființată în 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor ce generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse. Reunește peste 140 de membri – companii mici și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară -, care au peste 41.000 de angajați și o cifră de afaceri de peste 3,6 miliarde de euro cifra de afaceri.

Articolul anterior

Universităţi de top din Suedia şi Irlanda caută studenţi în România

Articolul următor

Cum și-a transformat o antreprenoare româncă de origine libaneză pasiunea pentru animale dintr-un hobby într-un business de succes

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share
Close