7,5 milioane de euro ajung la organizații nonprofit, în 2022, cu ajutorul unei platforme dezvoltate de Help Autism

Peste 140.000 de români au folosit Formular230.ro, soluția dezvoltată de Help Autism, asociația condusă de Daniela Bololoi, pentru a redirecționa 3,5 la sută din impozitul datorat pentru anul fiscal trecut către 3.700 de asociații și unități de cult înscrise pe platformă.

Formular230.ro facilitează completarea online, semnarea și descărcarea în format PDF a declarației 230, prin care orice angajat poate redirecționa o parte din impozitul pe venit către o asociație sau o unitate de cult. Tot procesul durează aproximativ un minut.

“În pandemie, ne-am dat seama că e imposibil să colectăm formulare de la prieteni și oameni de bine, iar fondurile din facilitatea fiscală de redirecționare a 3,5 la sută din impozitul pe venit reprezentau peste 70 la sută din bugetul Asociației Help Autism. Părinții se bazau pe aceste fonduri pentru terapia copiilor lor. În trei săptămâni, am creat această soluție pentru contribuabilii care doreau să sprijine asociația, copiii, tinerii și adulții noștri cu autism”, spune Daniela Bololoi.

Platforma formular230.ro a fost dezvoltată în 2020, cu o investiție de 50.000 de euro, și a fost pusă la dispoziție gratuit, din 2021, către toate organizațiile non-profit.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share