ABBA Dent: Fabrica de zâmbete

Foto: Scott Eastman

O imagine impecabilă începe cu o dantură fără cusur. Meseria doctorului Cosmin Bâţă şi a profesorului Bernhard Broos, doi medici din generaţii diferite, dar legaţi de Sibiu, este să “construiască” zâmbetul perfect.

Dr. Cosmin Bâţă şi Prof. Dr. Med. Dent. Bernhard Broos au deschis, la Sibiu, o clinică de implantologie şi paradontologie. Dacă numele profesorului Broos, sas născut la Zărneşti şi plecat în Germania, în anii ’80, este deja recunoscut în lumea mondială a implantologiei, mai tânărul său coleg îi calcă apăsat pe urme. După ce şi-a câştigat competenţa în implantologie la Timişoara, Dr. Cosmin Bâţă se pregăteşte, de cinci ani, în Germania şi Austria, la clinicile profesorului Broos, şi la Universitatea din München.

“Este foarte important să văd exact cum se munceşte acolo, întrucât ceea ce oferim noi este un concept 100 la sută occidental. Totul este diferit de ceea ce se întâmplă în majoritatea clinicilor de profil din România – avem o bază de date pusă la punct în cele mai mici detalii, lucrăm exclusiv după protocol german şi doar pe bază de programare, iar rezultatele sunt pe măsură. Materialele pe care le folosim sunt produse doar în Germania. Chiar şi tehnicienii laboratorului cu care colaborăm, Labordent, se specializează în Austria”, spune Cosmin Bâţă.

De altfel, mulţi dintre clienţii ABBA Dent sunt vechi clienţi ai profesorului Broos, în Germania sau Austria. De la inaugurarea clinicii din Sibiu, ei nu mai sunt nevoiţi să parcurgă mii de kilometri ca să-şi pună la punct dantura, pentru că tratamentul este identic. Dr. Cosmin Bâţă şi Prof. Bernhard Broos îşi selectează cu mare atenţie clientela. Ca să devii pacientul ABBA Dent, trebuie să respecţi întocmai condiţiile impuse de cei doi medici. Nu ajunge să îţi permiţi un tratament la clinica de pe strada Ioan Lupaş. În plus, Dr. Bâţă evită lucrările uşoare, pentru a se concentra asupra acelora cu adevărat complicate. “Lucrările noastre au o durată de viaţă de zeci de ani. Oferim o garanţie, însă ea este valabilă doar în cazul în care pacientul respectă recomandările noastre. Este esenţial să vină la controalele periodice şi să acorde o mare atenţie igienizării lucrărilor cu sprijin implantar, dacă vrea să evite problemele în viitor”.

ABBA Dent va avea, în curând, şi o secţie de Radiologie, aflată în curs de autorizare. Planurile doctorului Cosmin Bâţă merg, însă, mai departe: este în tratative pentru deschiderea unei clinici la Cisnădie. Nu va fi vorba despre o clinică destinată doar intervenţiilor stomatologice, ci de o unitate cu mai multe cabinete, inclusiv o secţie de ginecologie.

Partenerul

Prof. Bernhard Broos s-a născut în judeţul Braşov, s-a stabilit în Sibiu, pentru ca apoi să urmeze o carieră de medic stomatolog în Germania, Austria şi SUA. Este licenţiat al universităţilor din München, Würzburg şi Boston. Alături de soţia sa, Verena, conduce o clinică în München şi una în Austria, la Villach. În clinicile sale, pacienţii ascultă melodii populare româneşti, pe care le are de la mama sa, născută în Mărginimea Sibiului. Boris Becker şi Roman Abramovich sunt doar două nume “grele” care au apelat la măiestria profesorului Broos.

La rugămintea unor prieteni din Sibiu, profesorul de implantologie a acceptat ca, atunci când vine în România, să îmbine vacanţele cu munca. Din 2005, colaborează cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, unde este profesor asociat. De numele profesorului Broos se leagă şi o tehnică modernă de implantologie dentară, prin sistemul de implanturi Vital.

Avantajele implantologiei dentare

  • Substituirea dinţilor lipsă în mod funcţional, estetic, de durată şi cu un succes previzibil.
  • Conservarea integrităţii dinţilor naturali vecini.
  • Reconstrucţia şi conservarea anatomiei osului şi gingiei din ariile edentate.
  • Majoritatea intervenţiilor implantologice nu sunt dureroase.
  • Rata de succes în implantologia modernă este de 96-97 la sută.

Îndrăgostiţi de tenis

În afara meseriei, Cosmin Bâţă şi Bernhard Broos mai au ceva în comun: pasiunea pentru tenis. Medicul german este o prezenţă constantă în turneele rezervate veteranilor – în 1998, a fost campion al Germaniei şi al Europei, iar în 2000 a devenit vicecampion mondial cu echipa Germaniei. În acest an, joacă pentru România la Campionatul Mondial din Turcia, alături de Ilie Giurgiu. În schimb, sibianul este abia la început. De patru ani, practică “sportul alb” într-un cadru organizat, dar este conştient că mai are mult de muncit până să se bată de la egal la egal cu jucătorii cu experienţă. “Patru ani nu înseamnă mare lucru în tenis. Îmi propun să particip şi la concursuri, dar va mai trece ceva timp până să devin cu adevărat competitiv”.

Pentru a-şi atinge scopul, doctorul Bâţă colaborează cu doi antrenori – Ilie Giurgiu şi Adrian Belei, fost campion naţional la juniori – şi un preparator fizic. Deocamdată, se poate lăuda că a schimbat câteva mingi cu foşti mari campioni, precum Ilie Năstase, Traian Marcu şi George Cosac, ex-componenţi ai echipei de Cupa Davis, dar şi cu Victor Crivoi, bucureşteanul care, în urmă cu doi ani, îşi găsise un loc între primii 75 de tenismani ai lumii.  

articol publicat în sb.business – ediția de primăvară 2012

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share