Accenture oferă ore de programare elevilor români, în cadrul inițiativei Hour of Code

Pentru al patrulea an consecutiv, Accenture se alătură echipei Code.org, pentru a susține participarea la Hour of Code, o inițiativă educațională globală, care ajunge la peste 100 milioane de elevi și le oferă o oră de introducere în programare și informatică.

Anul acesta, în cadrul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor din 3-9 decembrie, Accenture își extinde și adaptează tutorialul de programare în 15 limbi străine – engleză, chineză, olandeză, filipineză, franceză, germană, greacă, ebraică, italiană, poloneză, portugheză, slovacă, spaniolă, suedeză și vietnameză – și aduce programarea mai aproape de elevii din întreaga lume, prin cursurile în limba maternă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

La nivel global, aproape 2.500 de angajați Accenture vor preda în cadrul evenimentelor de programare din comunitățile lor și vor inspira peste 100.000 de elevi să deprindă cunoștințe de programare și abilități în domeniul informaticii. În România, aproape 50 de angajați Accenture vor participa voluntar la Hour of Code și vor susține o oră de programare în 20 de școli din București, Iași, Brașov, Ilfov, Călărași, Timiș și Cluj. La această ediție Hour of Code, vor beneficia de introducere în programare peste 300 de elevi.

Ediția din acest an vine în completarea succesului lansării de anul trecut a Accenture Intelligent Space Exploration, un tutorial de programare cu ajutorul căruia elevii au putut descoperi modul în care tehnicile de inteligență artificială (AI) pot fi folosite pentru a învăța un robot să exploreze o nouă planetă, inclusiv să recunoască animale și plante, să înțeleagă o nouă limbă și să converseze cu localnicii.

Mai multe detalii despre Hour of Code pot fi găsite aici.

Articolul anterior

Rezidențiat 2018: Când vor fi angajați medicii rezidenți

Articolul următor

Decathlon lansează marca proprie, "Fabricat în România", în toate magazinele din ţară

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share