Adobe modernizează un laborator de algoritmi de la Universitatea Politehnica din București

Cel mai mare centru din Europa al companiei Adobe, axat pe dezvoltarea de produse software, modernizează complet un laborator de algoritmi destinat studenților Facultății de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Politehnica din București (UPB).

Laboratorul a fost dotat și cu 21 de calculatoare de ultimă generație, videoproiector, table, dar și cu birouri și scaune ergonomice de cea mai înaltă calitate, de la Herman Miller. Renovarea laboratorului utilizat pentru cursurile de Analiza și Proiectarea Algoritmilor a constat în soluții de design interior, proiectarea spațiului, refacerea instalațiilor electrice, reparații și zugrăveli, înlocuirea pardoselii, a corpurilor de iluminat, a jaluzelelor și a aerului condiționat.

“Facultatea de Automatică și Calculatoare este una dintre cele mai renumite facultăți tehnice din România și pregătește ingineri specialiști în Tehnologia Informației foarte competenți. Mulți dintre absolvenți ne devin colegi, iar prin colaborarea de lungă durată cu UPB, prin acțiunile noastre de modernizare și dotare a laboratoarelor universității, ne propunem să aliniem standardele academice românești la cele mai inovative tehnologii din IT”, declară Cris Radu, Site Leader Adobe Romania și VP of Engineering.

Parteneriat strategic

La începutul anului, Adobe Romania a încheiat un parteneriat cu Facultatea de Automatică și Calculatoare din UPB. Acest parteneriat stabilește cadrul general de cooperare pentru îmbunătățirea relațiilor cu studenții, creșterea competitivității lor pe piața muncii, creșterea calității învățământului, a cercetării și dezvoltarea socio-economică durabilă într-o industrie din ce în ce mai competitivă.

“Vorbim despre un parteneriat prin care contribuim la pregătirea absolvenților într-o industrie tot mai competitivă și într-o continuă transformare. Împreună cu UPB, am pus bazele unui plan de pregătire a studenților pentru cariera aleasă și de acumulare a competențelor necesare pe piața forței de muncă”, spune Cris Radu.

Partenerii au identificat mai multe direcții de dezvoltare. Adobe continuă și extinde implicarea în actualizarea programelor de studii și extra-curriculare organizate de facultate, în activități de practică și mentorat. De cealaltă parte, facultatea popularizează pe platformele proprii posturile de internship disponibile la Adobe.

Adobe România este unul dintre cei mai doriți angajatori de pe piața locală IT. În ultimul trimestru al anului trecut, un clasament Comparably – companie de soluții de employer branding, care a analizat peste 70.000 de angajatori – a plasat Adobe în fruntea clasamentului cu cei mai fericiți angajați. În 2021, Adobe Romania a primit și certificarea Great Place to Work, acordată într-un program internațional ce monitorizează calitatea vieții angajaților în companiile în care lucrează, pe baza unui scor obținut în urma răspunsurilor anonime ale membrilor echipei.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share