Softbinator Technologies își mută birourile în Opera Center și se pregătește să “cucerească” Silicon Valley, în acest an

Compania românească de dezvoltare de software specializată în designul, dezvoltarea şi lansarea de produse inovatoare, a ales clădirea Opera Center One, din portofoliul CA Immo, pentru a fi noul său spațiu de lucru.

Softbinator Technologies, companie fondată de Daniel Ilinca, și-a extins echipa de specialiști în urma dezvoltării și listării la Bursa de Valori București și avea nevoie de un spațiu mai generos, în proximitatea metroului și a Universității Politehnica, unde studiază o parte dintre angajați. Consiliată de CBRE, Softbinator Technlogies a ales un spațiu de circa 1.000 mp, situat la etajul 4 al clădirii Opera Center, care beneficiază de o panoramă unică asupra Operei Naționale București și a râului Dâmbovița. Este a doua tranzacție încheiată de CBRE în proiectul Opera Center, în mai puțin de șase luni.

În noul birou, echipa Softbinator Technologies se va bucura de spaţii de lucru moderne, confortabile şi luminoase, cu sisteme performante de încălzire şi ventilaţie, care pun pe primul loc sănătatea și starea de bine a oamenilor care lucrează în clădire. Spațiul de lucru pune accent pe colaborare, conexiune, concentrare, învățare, expunere la cultură organizațională, dar oferă și zonele de relaxare și distracție așteptate de profesioniștii care lucrează în domeniul software.

În apropierea clădirii de birouri se află cafenele și restaurante, cartierul Cotroceni, multiple zone verzi și parcurile Cișmigiu, Izvor și Grădina Botanică. Polurile universitare, ca Universitatea Politehnică, Universitatea București și campusul Regie, sunt ușor accesibile cu metroul sau liniile de autobus și tramvai din imediata apropiere a Opera Center One. 

“Odată ce am realizat saltul de la etapa în care eram o companie de IT către momentul actual, când suntem în centrul unui grup de companii ce completează și extind serviciile pe care le oferim, relocarea într-o clădire precum Opera Center marchează un nou punct semnificativ în evoluția Softbinator Technologies.

Echipa noastră este în plină extindere, căutăm în continuare colegi noi și acum avem un argument în plus: un birou aproape de metrou, de universități, pentru a facilita participarea la cursuri, dar și de parcuri. Succesul companiei a avut și va continua să aibă la bază eforturile, munca și creativitatea angajaților și colaboratorilor noștri. Sunt încrezător că acest spațiu ne va aduce multă inspirație și energie pentru proiectele noastre curente și viitoare, realizate prin tehnologie cutting-edge“, declară Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies.

Softbinator Technologies ocupă locul trei în topul Cel mai bun Angajator în 2021, realizat de platforma Undelucrăm.ro. În decembrie 2021, s-a listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București și are o capitalizare de piață de peste 70 milioane de lei. În 2022, are în vedere deschiderea unui birou în Silicon Valley și consolidarea parteneriatelor pe piața din Israel, unde domeniul tehnologiei a depășit deja pragul de 20 la sută din contribuția la PIB. Compania va continua și planurile de extindere a gamei de servicii și produse oferite, prin realizarea de noi tranzacții M&A.

Softbinator a fost consiliată de CBRE România în găsirea celui mai potrivit spațiu pentru relocare și a luat în calcul toate aspectele, inclusiv strategia de brand de angajator și planurilor de dezvoltare ale companiei. Echipa CBRE a fost alcătuită din Ana Vicoveanu, Consultant Office, și Andrei Gavrilovici, Consultant Senior Office.

Situată la 50 m de stația de metrou Eroilor, Opera Center One cuprinde un total de 11.900 mp de spații de birouri moderne, desfășurate pe opt etaje, cu o fațadă de sticlă impresionantă, cu elemente complexe de zidărie pe toate laturile. Certificată LEED Gold, găzduiește companii precum NN Lease, GSK Consumer HealthCare, Borza & Asociații, Siemens, DHL Logistics, Qualitance sau DRUID AI, o companie din sectorul IT&C asistată în procesul de închiriere, în 2021, tot de experții CBRE.

CA Immo este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de pe piața de birouri, cu un portofoliu de clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 165.000 mp, evaluat, la finalul anului trecut, la 390 de milioane de euro. În portofoliul dezvoltatorului se află Bucharest Business Park, Campus 6.1, Europe House, Opera Center One, Opera Center OneI, Orhideea Towers și Riverplace.

Articolul anterior

Adobe modernizează un laborator de algoritmi de la Universitatea Politehnica din București

Articolul următor

Platforma de management educațional Adservio atrage o investiție de două milioane de euro

Articole din aceeași categorie
Citește

LEONI: Investiții în talente

Într-o afacere care crește rapid, așteptările de performanță sunt ridicate. LEONI a re-centrat procesul de recrutare și este…
Total
1
Share