Airbus şi IAR au semnat contractul definitiv de colaborare pe 15 ani pentru elicopterul multirol H215M

Airbus şi IAR Ghimbav au semnat, ieri, Contractul definitiv de colaborare exclusivă pe o perioadă de 15 ani, care prevede că IAR este contractor principal pentru H215M, pentru orice comandă viitoare din partea Ministerului român al Apărării, ce are ca scop înlocuirea flotei îmbătrânite.

Documentul prevede o colaborare strânsă, în următorii 15 ani, în condițiile în care Airbus este partenerul exclusiv al IAR în clusterul aeronautic de la Ghimbav, judeţul Braşov. “Avem nevoie de implicare, know-how şi tehnologie modernă, pentru a dezvolta aeronautica românească şi pentru a răspunde cerinţelor Ministerului Apărării în materie de elicoptere, iar Airbus este aici pe termen lung. Considerăm că elicopterul IAR-H215M este cea mai bună soluţie pentru industria aeronautică românească, pentru Ministerul Apărării şi pentru alţi clienţi din toată lumea”, afirmă Neculai Banea, director general al IAR Braşov.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Airbus şi IAR sunt parteneri de peste 15 ani în compania Airbus Helicopters Romania (51 la sută Airbus, 49 la sută IAR), un centru specializat în servicii de mentenanţă şi reparaţii pentru o gamă variată de elicoptere civile şi militare din România şi din alte ţări. 75 la sută din cifra de afaceri a Airbus Helicopters România este reprezentată de contracte la export. În 2016, a fost inaugurată fabrica Airbus Helicopters Industries, pentru producţia de elicoptere H215M.

H215M este un elicopter robust, bimotor, certificat EASA şi FAA, care include tehnologii şi capabilităţi ultramoderne. Datorită dimensiunii sale, fiabilităţii şi gradului de disponibilitate pentru zbor, H215M este ideal pentru misiuni utilitare în medii extreme şi pe câmpul de luptă.

IAR Braşov, companie cu capital majoritar de stat, este unul dintre liderii naţionali în domeniul aeronautic, specializat în fabricarea şi întreţinerea elicopterelor. Airbus este lider mondial în aeronautică şi servicii în domeniul spaţial. În 2017, a generat venituri de 59 miliarde de euro şi avea circa 129.000 de angajaţi. Airbus oferă cea mai complexă gamă de avioane de pasageri, cu capacităţi între 100-600 de locuri. Airbus este lider european în domeniile avioanelor cargo, de luptă, de transport şi pentru misiuni de salvare, şi una dintre companiile de top din industria spaţială mondială. În domeniul elicopterelor, Airbus livrează cele mai eficiente soluţii civile şi militare din lume.

Articolul anterior

Honeywell și Universitatea Tehnică de Construcții din București au inaugurat un laborator tehnologic de ultimă generație

Articolul următor

Piatraonline devine franciză și caută parteneri în marile orașe

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share