Honeywell și Universitatea Tehnică de Construcții din București au inaugurat un laborator tehnologic de ultimă generație

Odată cu noul parteneriat între Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi Honeywell, un dezvoltator global al tehnologiilor de inginerie industrială, România face un pas înainte spre a deveni unul dintre cele mai importante hub-uri de tehnologie pentru clădirile inteligente din Europa.

Cele două instituţii au inaugurat împreună un nou laborator tehnologic universitar, ce va fi folosit de circa 1.000 de studenţi ai Facultății de Inginerie a Instalaţiilor. Investiţia în acest laborator va permite studenţilor să testeze, să simuleze şi să pună în practică diferite tehnologii şi sisteme necesare funcţionării eficiente a noilor clădiri interconectate.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Studenţii vor avea acces la cele mai recente tehnologii specifice industriei conectate IoT, care îi vor ajuta să se pregătească pentru o carieră în inginerie, în linie cu cerinţele Industriei 4.0. “Studenții își pot exersa cunoștințele dobândite în școală pe o suită de echipamente, de la cele de siguranţă la incendiu, sisteme de management al clădirilor, sisteme de eficienţă energetică şi servicii bazate pe rezultate (outcome based servcies), și pot îmbina astfel pregătirea academică cu exercițiul practic”, declară prof. ing. Sorin Burchiu, decan al Facultăţii de Servicii de Construcţii.

Noua facilitate este al treilea laborator universitar pus în funcțiune de Honeywell acest an, după cele inaugurate în parteneriat cu Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică şi cu Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universității Politehnice Timișoara. Honeywell este unul dintre angajatorii de top din tehnologie din România. 26 la sută dintre angajaţii săi provin din Universitatea Politehnică şi Universitatea Tehnică de Construcții București. Compania intenţionează să crească acest procent în următorii ani şi să ofere mai multor absolvenţi oportunitatea de a lucra în una dintre cele mai diverse companii de tehnologie bazată pe software din lume.

Laboratul de Tehnologie Honeywell este sponsorizat de Honeywell Hometown Solutions, programul de responsabilitate socială al companiei, care are drept obiectiv impactul durabil asupra comunităţilor în cinci domenii-cheie: știinţă şi matematică, siguranţa şi securitatea familiei, conservare şi ajutor umanitar.

Articolul anterior

Craiova: Softronic construiește încă șase locomotive electrice pentru o companie suedeză

Articolul următor

Airbus şi IAR au semnat contractul definitiv de colaborare pe 15 ani pentru elicopterul multirol H215M

Articole din aceeași categorie
Total
68
Share