Alex Găvan pornește într-o nouă aventură: doi “optmiari”, într-o singură expediție

Alpinistul Alex Găvan pornește, în acest an, într-o misiune curajoasă: cucerirea a două vârfuri de peste 8.000 de metri, din Himalaya, în aceeași expediție: Dhaulagiri, 8.167 m, și Nanga Parbat, 8.125 m.

Nici un român nu a reușit această performanță, deși au mai fost încercări. Un succes ar reprezenta al șaptelea și al optulea “optmiar” escaladat de Alex fără oxigen suplimentar sau porteri de altitudine. Ar fi ceea ce alpiniștii numesc un “hat-trick”: două vârfuri de peste 8.000 m, unul după altul.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Lunile aprilie și mai vor fi dedicate ascensiunii pe Dhaulagiri, iar iunie și iulie pentru Nanga Parbat. Între ascensiuni, Alex Găvan va vizita cele trei școli din Nepal (unde învață 251 de copii), construite după campania umanitară “Bucurie pentru Nepal”, pe care a organizat-o după ce a supraviețuit cutremurului și avalanșei din Everest, în 2015.

Pentru Alex, “să urci vârfurile din afară înseamnă, de fapt, să le urci pe cele din interiorul tău”. Speaker motivațional și creator al unui program de leadership personal desfăşurat la altitudine, este implicat în numeroase cauze de mediu. Cea mai recentă e aceea de a convinge zona politică și administrativă să creeze o centură verde a Bucureștiului.

Articolul anterior

3 elemente-cheie pentru o creștere sustenabilă, ca startup

Articolul următor

Sibiu: Continental și Colegiul Tehnic "Independența" înființează clasa Continental în sistemul de învățământ profesional dual

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share