Sibiu: Continental și Colegiul Tehnic “Independența” înființează clasa Continental în sistemul de învățământ profesional dual

Clasa Continental de la Colegiul Tehnic “Independența” va avea 25 de locuri, în anul școlar 2018-2019, și se adresează absolvenților de gimnaziu care doresc să obțină o calificare profesională în domeniul tehnic.

Timp de trei ani, elevii vor învăța bazele electronicii și electromecanicii și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto. Pachetul de beneficii include o bursă lunară de 500 de lei: 200 de lei din partea statului și 300 de lei din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, transport și cazare gratuită pentru elevi în căminul Colegiului Tehnic “Independența”, masa gratuită în cantina Continental, în perioadele de practică în companie, și precontract de angajare la Continental, oferit imediat după afișare rezultatelor.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Facem parte din Asociația Româno-Germană care a pus bazele învățământului profesional dual de la Colegiul Tehnic <Independența>. Pentru anul școlar 2018-2019, vom avea 25 de locuri la Colegiul Tehnic <Independența> – clasa Continental – Electromecanică. Suntem încrezători că putem contribui la construcția unei școli profesionale duale atractive pentru elevi și părinți”, declară Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

În funcție de rezultatele școlare și competențele dobândite pe parcursul perioadei practice, absolvenții vor putea fi angajați în poziția de operator linie producție sau tehnician electromecanic, cu susținerea continuării calificării prin intermediul cursului de electromecanic în cadrul Academiei Tehnice Continental și/sau a continuării studiilor la liceu, forma de învățământ seral.

“Continental, fabrica în halate albe, își propune să arate elevilor și părinților cum s-a schimbat conceptul de fabrică și cum poate aceasta să ofere un viitor copiilor de astăzi, cum se poate dobândi o meserie de viitor într-un domeniu aflat în plină ascensiune și cum, de la pregătirea oferită în școală profesională, se poate ajunge un om de succes. Planul pentru anul viitor școlar este să avem 100 de elevi înscriși. Contăm pe sprijinul autorităților locale în acest demers strategic pentru piața de muncă locală”, afirmă Lăcrămioara Dărăban.

Potrivit Mirelei Hanea, directorul colegiului, “Independența” a fost primul liceu din judeţul Sibiu care a dezvoltat un proiect pilot pe sistemul de învăţământ profesional dual. “Implicarea noastră în acest sistem de învăţământ a fost și este o prioritate, deoarece oferă șansa elevilor înscriși să-și consolideze cunoștinţele practice într-un mediu real de muncă, oferit de companiile alături de care avem parteneriate”, spune Mirela Hanea.

În perioada următoare, reprezentantii companiei vor aborda peste 80 de școli generale din județ și nu numai, și se vor întâlni cu părinți și elevi, pentru a le prezenta conceptul și beneficiile învățământului profesional dual. Înscrierile pentru clasa Continental vor avea loc în 15, 18 și 19 iunie. Cei interesați pot solicita mai multe detalii la numărul de telefon *4000 sau la 0269 221 806 ori la adresa de email scoala.duala@continental-corporation.com.

DESPRE CONTINENTAL

Din 2003, a investit peste 320 de milioane de euro, la Sibiu. Aici sunt produse anual în jur de 33 de milioane de unități electronice de control. Unele dintre produsele dezvoltate, testate și produse în Sibiu sunt sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație ce limitează viteza în cazul detectării unui obstacol. Între 1999 și 2017, Continental a investit circa 1,4 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2017, avea circa 19.700 de angajaţi, dintre care 5.700 de ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Continental își va mări echipa cu peste 1.000 de noi membri, în acest an, în România. Concernul Continental a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 44 miliarde de euro și are peste 238.000 de angajați în 61 de țări.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share