Alexandrion investește 100 de milioane de dolari în SUA

Grupul Alexandrion va construi, în statul New York, o distilerie de alcool, în urma unei investiții de circa 100 de milioane de dolari, a anunțat Nawaf Salameh, președintele grupului.

“Alexandrion va copia tot ce a făcut în România și va face același lucru și în SUA. Vom construi o distilerie cu suprafață similară celei din România, poate puțin mai mare. În România avem 400 de angajați și cel puțin tot atâția vor fi și în distileria din SUA. Vom angaja și români”, precizează Nawaf Salameh, citat de Agerpres.

Potrivit omului de afaceri, grupul sondează de mai bine de cinci ani o piață externă unde să construiască o distilerie. “Odată cu recenta asociere dintre statul român și cel american și întărirea relațiilor comerciale, am văzut că este o mare deschidere și am decis că acum este momentul să începem investiția. Este o intrare strategică, nu una comercială. Vom produce tot ce se poate distila și toate brandurile vor fi brandurile noastre”, afirmă Nawaf Salameh. Decizia vine în urma discuțiilor purtate în ultima perioadă cu reprezentanții mai multor state americane. În final, a ales statul New York. “Fabrica va fi construită de la zero. Investiția va fi în etape. În câteva luni vrem să începe construcția, iar la anul, pe vremea aceasta, vrem să livrăm primele produse”, a mai spus Nawaf Salameh.

Înființată în 1994, Alexandrion Grup este activă la nivel local și internațional, cu două unități de producție în România, în Rădăuți – Suceava și Ploiești – Prahova. Portfoliul său extins include toate categoriile de produse de pe piața băuturilor alcoolice: brandy, whisky, vodka, gin, lichioruri, digestive, vermut, grappa, sambuca și tequila.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share