Ploieşti: Sud-coreenii de la Nuintek și italienii de la Ducati Energia investesc 1,5 milioane de euro într-o fabrică nouă

Împreună cu sud-coreenii de la Nuintek, compania italiană Ducati Energia a construit o nouă hală de producţie, în cadrul fabricii pe care italienii  o deţin în parcul industrial al Ploieştiului.

Investiţia, în valoare de 1,5 milioane de euro, are în vedere două linii de producţie – una în care Ducati Energia va produce contoare electrice inteligente şi condensatori, şi alta în care Nuintek va fabrica film de prolipropilenă metalizat, un produs care era importat în România, până acum.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Italia este cel mai important investitor în Prahova. Deţine aproape 27 la sută din totalul firmelor cu capital străin din judeţ, iar în topul investitorilor italieni se află Ducati Energia. “Rezultatele noastre au fost confirmate şi de topurile realizate de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova – în ultimii zece ani, am ocupat de fiecare dată primul loc”, declară Bogdan Avram, directorul general al Ducati Energia România.

Ducati Energia are două unități de producție în Prahova – una la Buşteni, deschisă în 2002, cu 350 de angajaţi, şi alta în Parcul Industrial Ploieşti, cu 250 de angajaţi, deschisă acum doi ani. Fabrica din Buşteni are ca obiect principal de activitate fabricarea  de condensatori, iar unitatea din Ploieşti produce contoare inteligente pentru măsurarea energiei electrice şi staţii de alimentare pentru autoturisme electrice. În total, compania din Bologna are circa 1.200 de angajati şi nouă fabrici.

Și coreenii încep să fie o prezenţă semnificativă în sectorul industrial al oraşului Ploieşti. În primăvara acestui an, uzina de subansamble auto Kamtec a inaugurat, tot lângă Ploieşti, o linie de producţie de pompe pentru industria auto.

Articolul anterior

Digi 24 îşi schimbă structura de coordonare, din octombrie

Articolul următor

Din seria "ce mai face statul cu banii noștri": ajutor de stat de 1,38 de miliarde, pentru 5.242 noi locuri de muncă. Sau 56.000 de euro pentru fiecare angajat nou

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share