Alina Rus, noul Chief Financial Officer al Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank a nominalizat-o pe Alina Rus pentru conducerea Diviziei de Control Financiar și Contabilitate (CFO) și poziția de membru în conducerea executivă.

Alina Rus face parte din echipa Raiffeisen Bank de aproape 20 de ani și a acumulat o experiență vastă în managementul riscului de credit pentru IMM-uri și corporații, în coordonarea și transformarea proceselor de creditare și în domeniul reglementărilor din aria să de expertiză. Din 2015, a condus activitățile de management al riscului de credit pentru IMM și Corporații. 

S-a alăturat echipei Raiffeisen Bank în 2003. A lucrat în divizia IT, iar din 2004 a făcut parte din divizia Risc, departamentul de analiză financiară. În 2008, a devenit director al echipei Analiză Financiară și Rating, iar din 2015 a preluat, ca director executiv, zona de risc de credit pentru toate segmentele non-retail ale băncii. 

Nominalizarea Alinei Rus va deveni efectivă după obținerea autorizării din partea Băncii Naționale a României (BNR). Până acum, CFO al băncii a fost Mihail Ion, care va prelua o altă divizie a băncii, Piețe de Capital, Servicii Bancare de Investiții și Planificare Financiară Personală.

Conducerea executivă Raiffeisen Bank este formată acum din șapte membri: Zdenek Romanek (președinte & CEO), Cristian Sporis (vicepreședinte Corporații), Vladimir Kalinov (vicepreședinte Retail), Mircea Busuioceanu (vicepreședinte Risc – CRO), Bogdan Popa (vicepreședinte Operațiuni și IT – COO), Mihail Ion (vicepreședinte Piețe de Capital, Servicii Bancare de Investiții și Planificare Financiară Personală) și Alina Rus (vicepreședinte și CFO). Ultimii doi sunt în curs de autorizare de către BNR. 

Grupul Raiffeisen are 25 de ani de activitate pe piața bancară din România și deservește peste 2,28 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Are aproape 4.700 de angajați, 300 de agenții, 1.131 ATM-uri & MFM-uri și o rețea de peste 26.400 POS-uri.

Articole din aceeași categorie
Total
12
Share