Amber Academy formează viitoarele generații de dezvoltatori de jocuri video din România

Industria dezvoltatoare de jocuri video din România numără peste 6.000 de angajați și este unul dintre cele mai profitabile sectoare creative locale, cu o cifră de afaceri de peste 156 de milioane de dolari în 2017.

Pentru a continua această creștere, industria are nevoie de talent nou, de tineri pasionați de tehnologie și jocuri video, care să transforme pasiunea lor în realitate, în titluri pe care milioane de oameni din întreaga lume să le joace. Din acest motiv a luat naștere Amber Academy, un proiect educațional care are rolul de a identifica și crește talentele excepționale din rândul tinerilor, încă de pe băncile școlii. Conceptul-pilot al Amber Academy a apărut în urmă cu aproape doi ani, în studioul românesc de game development Amber, printr-o serie de workshop-uri și cursuri dedicate elevilor și studenților din liceele și facultățile din Capitală.

Din acest an, Amber Academy își va intensifica eforturile și va iniția un program anual de întâlniri, workshop-uri și internship-uri pentru tinerii care își doresc ca peste câțiva ani să lucreze în industria dezvoltatoare de jocuri video din România. Tinerii pot accesa programele Amber Academy prin parteneriatele pe care academia le încheie cu instituții de învățământ din București.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Industria dezvoltatoare de jocuri video din România este într-o continuă creștere, dar în următorii ani riscă să intre într-o perioadă de stagnare în ceea ce privește recrutarea de talent nou. În lipsa unei curricule digitale la nivelul învățământului preuniversitar, se simțea tot mai mult nevoia unei inițiative consistente, care să identifice acei tineri care doresc să-și dezvolte o carieră în această industrie. Astfel a apărut Amber Academy, un program care să pregătească noua generație de game developeri din România și, cel mai important, sa păstreze acest talent în țară”, spune Dragoș Hâncu, General Manager al Amber.

Principalele programe din Amber Academy

Crash courses în game development sunt workshop-uri în care studenții Facultăților de Automatică și Calculatoare, Politehnica, Cibernetică si Matematică și Informatică descoperă procesele dezvoltării unui joc video.

La Amber Junior Game Jams, tinerii pasionați de tehnologie și jocuri au ca obiectiv să creeze un joc video în doar trei zile, sub îndrumarea mentorilor. Primul eveniment de acest gen din 2019 a fost realizat în parteneriat cu Cinetic si Game Heroes, și a implicat liceele Tudor Vianu, Nicolae Tonitza și George Coșbuc, din București.

“Observ o ambiție extraordinară la tinerii cu care am interacționat până acum – proaspeți liceeni care au reușit deja să creeze propriile lor jocuri sau studenți care sunt hotărâți să lucreze în această industrie. Rolul nostru este să le oferim acel bagaj necesar de cunoștințe, pe care să-l folosească cu succes atunci când termină facultatea, fie că aleg să lucreze într-unul din zecile de studiouri de game development din țară, fie că vor să dezvolte propriile jocuri”, explică Gabriel Ionuț Solomon, mentor Amber Academy.

Programul Summer Camp adună laolaltă cei mai dedicați elevi și studenți ai primelor două programe. Timp de două săptămâni de foc în Amber, ei învață despre principalele discipline necesare dezvoltării unui joc, îndrumați de mentorii Gabriel Stancu și Aurelian Tălpășanu (producție & game design) Vlad Anghelahar, Brăduț Palaș și Alexandru Dorobăț (programare), Cristian Simionescu și Mihai Teno (artă) și Ana Pohrib.

În urma celor trei tipuri de evenimente din Amber Academy, cei mai talentați studenți pot începe internship-uri în programare, artă și game design. Programul Amber Academy este sprijinit de echipa agenției de digital Pattern din București, formată din Andra Beldean (Creative Projects Manager), Camelia Cucu (Digital Account Exec.), Andrei Toader (Art Director), sub coordonarea Anei Pohrib (People Ops Manager, Amber).

Articolul anterior

Tatiana Ţîbuleac, pe lista câştigătorilor Premiilor Uniunii Europene pentru Literatură

Articolul următor

Nomade Communication are un nou Managing Partner

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share