Ana Maria Onică, creatoarea unei aplicaţii de logopedie cu peste 100 de exerciţii

O tânără de 34 de ani şi-a pus amprenta pe un proiect educaţional de nişă, destinat persoanelor cu defect de vorbire şi auz.

Adresată persoanelor cu dificultăţi de auz sau preşcolarilor care învaţă cuvinte noi, aplicaţia Nummo poate să vindece sau măcar să amelioreze vocea şi auzul persoanelor cu implant cohlear. Jocul educaţional conţine peste 100 de exerciţii, care cresc treptat în dificultate.

“Un copil cu deficienţe de auz ajunge la logoped o dată, maximum de două ori pe lună. Părinţii s-au bucurat de apariţia aplicaţiei, pentru că a dat copiilor posibilitatea să-şi dezvolte auzul şi în afara cabinetelor de logopedie”, spune Ana Maria Onică.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Ana Maria este originară din oraşul Victoria. A absolvit liceul şi facultatea la Sibiu, iar apoi s-a mutat la Bucureşti. A lucrat zece ani în companii ce dezvoltau software educaţional, iar în 2017 a pus bazele firmei UberPixel, unde este Art Director şi UI/UX designer. La crearea şi lansarea aplicaţiei au lucrat şi Cristian Băiță, un software developer cu peste 18 ani de experienţă, şi specialişti în logopedie. Aplicaţia poate fi descărcată de aici.

Info: Salut, Făgăraș

Articolul anterior

Start-Up Nation: 33.514 proiecte intră în cursa pentru finanțare

Articolul următor

Tudor Tailor a lansat primul showroom din afara României, în Belgia

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share