Analiză: Crește apetitul de recrutare a specialiștilor cu vârste de peste 45 de ani în România

Circa 34 la sută dintre specialiștii recrutați pentru poziții de management de compania de executive search Kapital HR, în ultimii doi ani, au între 40 și 55 de ani. Pe următoarea poziție apar cei din categoria 33-40 ani, conform unei analize Kapital HR.

Deși în spațiul public predomină informațiile conform cărora scade apetitul pentru recrutarea persoanelor de peste 40-45 de ani în România, raportul de activitate Kapital HR al celor mai recenți doi ani indică o creștere a apetitului de recrutare pentru acest segment de vârstă.

“Lucrăm cu peste 150 de clienți (preponderent multinaționali), din diferite industrii de activitate, și recrutăm, în general, specialiști cu un nivel ridicat de senioritate pentru poziții de management. În asemenea roluri sunt, de obicei, persoane în jurul vârstei de 40 de ani și chiar destul de mult peste”, declară Alina Conu, co-fondator și Managing Partner Kapital HR.

Alina Conu, co-fondator & Managing Partner @ Kapital HR

Un studiu recent realizat de Ipsos Interactive Services arată că 72 la sută dintre angajatori susţin angajarea în organizaţie a persoanelor de peste 45 de ani. Pe de altă parte, 59 la sută dintre candidaţii de peste 45 de ani consideră că le este greu sau foarte greu să găsească un job cu experienţa avută la momentul respectiv. Doar unu din patru candidaţi peste 45 de ani intervievaţi este angajat, comparativ cu unu din trei candidaţi sub 45 de ani intervievaţi. “Persoanele care se încadrează la categoria 45+ reprezintă însă un segment important pe piața muncii din România”, completează Alina Conu. 

Joburile de top management corespund de regulă persoanelor de peste 40 de ani (ex. HR Director, Finance Director). Pentru pozițiile de CEO, vârsta medie este de peste 45 de ani. Există însă și joburi de top management unde media de vârstă este de peste 35 de ani, în industrii precum e-commerce, IT, media. Salariul mediu al unui manager de top este de peste 3.000 de euro lunar, arată analiza Kapital HR.

Locul de muncă al acestor profesioniști este localizat în proporție de 80 la sută în București, unde se află și majoritatea business-urilor importante din țară. Mobilitatea este limitată în contextul economic-social actual, însă în anumite industrii (ex. producție) relocarea este mai des întâlnită. În general, la nivel de top management, mai ales în companiile multinaționale, este mai des întâlnită relocarea străinilor pe poziții de top management în companiile din România, afirmă specialiștii Kapital HR.

“Criza sanitară, evoluțiile economice recente și noile politici de promovare a egalității de șanse au dus la creșterea apetitului pentru recrutarea persoanelor de 45+. Domeniile în care ne așteptăm să crească recrutarea sunt cele cu responsabilitate privind sustenabilitatea și mediul înconjurător (așa numitele green jobs), rolurile legate de online și digital, BPO (Business Process Outsourcing), marketing, consultanță, domeniul juridic”, conchide Alina Conu. 

Kapital HR este una dintre cele mai dinamice companii de executive search din România. Kapital HR este certificată SHL și susține organizarea de interviuri bazate pe competențe. Acoperă și servicii de outplacement, outsourcing pentru procese de business, onsite recruitment, performance management, training, coaching, career development,

Alina Conu este co-fondator și Managing Partner al Kapital HR. După 17 ani de experiență în domeniul consultanței în resurse umane, în România și Austria, a făcut parte din companii românești și internaționale implicate în proiecte importante de executive search pentru roluri și funcții de top management. A studiat Psihologie și Resurse Umane și deține certificarea SHL. A lucrat cu peste 300 de companii din diferite industriiși a recrutat peste 2.000 de persoane pentru funcții de conducere medie și de top, pentru companii românești și multinaționale. A intervievat și a evaluat mii de persoane și a instruit și a pregătit peste 1.500 de angajați în diferite ateliere pentru dezvoltare personală și profesională.

Articolul anterior

Qualitance are un nou Managing Director

Articolul următor

SeedBlink îl recrutează pe Laurențiu Ghenciu, manager cu 17 ani de experiență în IT și business, ca Chief Business Officer

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share