Piața muncii a accelerat în iulie. Angajatorii au contactat de trei ori mai mulți candidați, pe BestJobs

Chiar dacă luna iulie este considerată, în mod tradițional, perioadă de concedii, planurile de recrutare ale angajatorilor s-au amplificat, iar candidații au continuat să-și caute noi oportunități profesionale.

Pentru posturile disponibile, companiile au contactat de trei ori mai mulți candidați, în iulie, comparativ cu luna anterioară, arată datele BestJobs, iar angajații interesați să-și schimbe jobul au trimis 400.000 de CV-uri, în creștere cu 12 la sută față de nivelul din iunie. În plus, peste 24.000 de români și-au creat cont nou pe platforma de recrutare online, în iulie.

“Activitatea înregistrată în platforma BestJobs în iulie a fost peste așteptări, mai ales având în vedere că, de regulă, în lunile de vară, preocuparea candidaților și angajatorilor pentru recrutare tinde să scadă. De mai bine de un an și jumătate, am învățat că piața muncii este foarte dinamică, iar obiceiurile din trecut nu mai sunt reprezentative pentru contextul actual”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

Cele mai căutate joburi în iulie au fost înregistrate în vânzări (77.893 de candidaturi), financiar/ contabilitate (49.859), management (41.244), IT/ telecom (32.568) și marketing (27.407). Datele BestJobs arată un interes crescut pentru joburile în marketing, un domeniu în care activitatea se desfășoară cu ușurință remote și pentru care s-au înregistrat cu 47 la sută mai multe candidaturi decât în iunie.

Interesul pentru activitățile ce pot fi făcute de oriunde își păstrează locul în topul candidaturilor, cu un număr egal cu 12 la sută din volumul total. În iulie, aproape jumătate din numărul candidaturilor au fost înregistrate pentru joburi în București și Ilfov, urmat de Timiș (61.053), Cluj (38.759), Brașov (37.808) și Prahova (29.857).

Cei mai activi candidați au fost cei cu vârste între 25 și 34 de ani. A crescut și interesul din partea candidaților din segmentul de vârstă 45-54 de ani, care au înregistrat aproape 20 la sută din totalul candidaturilor din iulie, cu trei la sută peste nivelul din iunie.

Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt conectați la piața muncii peste 4,6 milioane de profesioniști și mii de freelanceri, agenți de recrutare, coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști, și sunt disponibile peste 25.000 de joburi.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share