Angajații din România pot primi în avans un salariu, fără comisioane sau dobânzi, prin Salarium Fintech

Compania fintech Salarium a lansat propria aplicație, disponibilă acum în Google Play și AppStore, și devine astfel prima platformă de plată a avansului salarial și de educație financiară din România.

Prin aplicația mobilă Salarium, angajații companiilor din România au posibilitatea să solicite avansuri salariale, fără comisioane sau dobânzi. Salarium se poate integra cu orice soluție de Payroll, iar pentru transferul sumelor de bani va utiliza tehnologia Mastercard MoneySend și Visa Direct.

“Salarium a luat naștere ca răspuns la nevoile și dificultățile create de contextul economic actual, context ce pune presiune pe finanțele angajaților și accentuează dorința angajatorilor de a motiva și ajuta salariații. Ne dorim ca în următorii cinci ani să devenim o poveste de succes în industria FinTech, să avem un impact pozitiv în viața angajaților și să reușim să îmbunătățim relația angajat-angajator pe termen lung”, declară Alina Ștefan (foto), CEO Salarium Fintech.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

După o investiție inițială de un milion de lei, timp de șase luni, compania s-a axat pe dezvoltarea tehnică a platformei, la care au lucrat 36 de specialiști cu experiență în proiecte din industria financiar-bancară. Salarium estimează că va acorda, în primul an de activitate, avansuri salariale în valoare de 400.000 de euro, și își propune să înroleze în platformă cel puțin 6.000 de angajați. Până la sfârșitul anului, platforma se va integra, cu scop de automatizare a proceselor, cu cel puțin două companii de payroll.

În condițiile în care ciclurile tradiționale de plată pot influența bunăstarea financiară a angajaților, iar 70 la sută dintre ei rămân fără bani de la un salariu la altul, Salarium ajută salariații să primească instant un avans din salariu, înaintea zilei tradiționale de plată. Cu acces facil la un avans din salariu, angajații pot evita penalitățile de neplată a facturilor sau ratelor și pot evita împrumuturi cu dobânzi mari, precum cele practicate de către IFN-urile care acordă împrumuturi pe termen scurt (payday loans).

Salarium se adresează companiilor din România și este poziționat ca un beneficiu extrasalarial menit să ofere angajaților posibilitatea accesării facile a avansului și a educației financiare gratuite. Angajatorii pot democratiza ziua de salariu cu un impact puternic în viețile angajaților și fără a interveni pe procesele interne sau rulajul financiar lunar. Acest lucru va fi posibil prin integrarea aplicației cu soluțiile de payroll care prestează servicii de salarizare pentru companiile din România.

Salarium Fintech este prima soluție de plată instant a avansului salarial și de educație financiară din România, dezvoltată de o echipă antreprenorială cu experiență în domeniul plăților și a beneficiilor extrasalariale.

Articolul anterior

Noua "normalitate": freelancerii și antreprenorii migrează din cafenele către spațiile de coworking

Articolul următor

Compania de două miliarde de dolari și 1.200 de angajați, care nu are departamente de HR și IT

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share