Antrenorul de… antreprenori

Sibianca Ramona Tiepac a avut şansa să înveţe coaching de la unul dintre cei mai mari traineri în leadership din lume, John Maxwell, și a primit la final și certificarea internaţională de antrenor de… antreprenori.

Chiar dacă a generat rezultate foarte bune pentru echipe precum InterContinental, Secom, GMP Adv, prin propria companie de marketing, pe care o conduce din anul 2000, Ramona Tiepac a ales să nu plece din ţară, deoarece, consideră ea, “are o datorie morală pentru locul care i-a dăruit atât de multe, iar lucrurile în România se îndreaptă într-o direcţie bună”. În prezent, antrenează antreprenori români să aibă succes în afaceri, după metoda învăţată de la trainerul american, şi îi ajută să-şi descopere stilul managerial care-i reprezintă cel mai mult.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În acest context, Ramona Tiepac lansează programul “Busola leadership-ului tău personal” (desfaşurat pe o perioadă de 12 săptămâni, cu 12 teme fundamentale), deoarece, în aprecierea ei, marea problema a managerilor din România nu este know-how-ul, ci modul în care ei reuşesc, mai mult sau mai puţin, să-şi orienteze cunoaşterea şi energiile către direcţii aducătoare de profit şi satisfacere a nevoilor clienţilor.

Antrenorul Ramona Tiepac nu îşi doreşte să meargă pe căi gata bătătorite – precum strategiile de vânzări, pe care deja mulți antreprenori români le cunosc bine, din diverse surse, ci să-şi axeze cursurile către descoperirea şi interiorizarea stilului de conducere. Cunoaşterea înseamnă putere doar atunci când ştim să folosim aceste cunoştinţe acționând pe baza lor – execuţia este factorul ce face diferenţa.

Ramona Tiepac a constatat că cei mai mulți antreprenori români nu au un stil unic, autentic, ci încearcă doar să împrumute. Suntem pregătiţi să “împrumutăm” ce se întâmplă în grădina vecinului? “Cel mai de preţ lucru pe care l-am învăţat, în aceşti 18 ani de antreprenoriat, este că viaţa nu a fost creată să ne dea ceea ce avem nevoie, ci să ne dea ceea ce merităm. Atunci când noi le oferim oamenilor – clienţilor noştri -, servicii şi produse superficiale, prin stilul nostru managerial, piaţa nu ne va întoarce profit, ci ne va da note tot mai mici, până vom rămâne corigenţi. Şi totul a pornit nu de la profesionalism sau de la know-how – pe care, Slavă Domnului!, antreprenorii şi managerii români le au din belşug – ci de la stilul managerial”, a observat Ramona Tiepac.

În opinia sa, din nefericire, foarte puţini manageri români au un stil de conducere autentic, unic, reprezentativ pentru ei, iar majoritatea încearcă să împrumute stiluri dintr-un catalog al aşa-zisului succes. Acest aspect nu dă autenticitate stilului, iar oamenii sesizează imediat discrepanţele, lucrurile contrafăcute, stilul copiat. “Marii oameni de succes ai planetei funcţionează după o busolă foarte clar stabilită (Spaţiu-Spirit-Trup-Suflet) și au reuşit să-şi definească un stil autentic, necopiat de la cineva, iar rezultatele sunt incredibile. Spre exemplu, oameni de succes precum John Maxwell, Mark Zuckerberg, Steve Job, Ray Kroc, Bill Gates, Colonelul Sanders, Waren Buffet, Larry Page, Sergey Brin sau Jack Ma, au cu toţii un numitor comun: au un stil managerial unic, pe care nu l-am mai văzut la nimeni altcineva, iar aceasta a fost cu adevărat reţeta succesului lor”, explică Ramona Tiepac, membră a Elite Business Women, cea mai mare companie de antreprenoriat feminin din România.

Articolul anterior

România, una dintre cele patru țări din UE în care a scăzut numărul de angajaţi, în trimestrul al II-lea

Articolul următor

Bitdefender cumpără o companie australiană și deschide birouri proprii la Melbourne

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share