România, una dintre cele patru țări din UE în care a scăzut numărul de angajaţi, în trimestrul al II-lea

Numărul angajaţilor a urcat cu 0,4 la sută în Uniunea Europeană (UE) şi în zona euro, în trimestrul al II-lea din 2018, comparativ cu precedentele trei luni.

Letonia, Portugalia, România şi Bulgaria au fost singurele ţări din UE unde a scăzut numărul angajaţilor, arată datele prezentate de Oficiul de Statistică al UE (Eurostat). În primul trimestru din 2018, numărul angajaţilor a urcat cu 0,5 la sută în UE şi cu 0,4 la sută în zona euro, potrivit Agerpres.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cele mai mari creşteri ale numărului de angajaţi în trimestrul al II-lea din 2018 au fost înregistrate în Estonia (1,3 la sută), Polonia (1,2 la sută), Cipru (1 la sută) şi Luxemburg (0,9 la sută). Scăderi ale numărului de angajaţi au fost raportate în Letonia, Portugalia, România (toate cu -0,3 la sută) şi Bulgaria (-0,2 la sută). Față de trimestrul al II-lea din 2017, numărul angajaţilor a crescut, în perioada aprilie-iunie 2018, cu 1,5 la sută, în zona euro, şi cu 1,4 la sută, în UE. Singura scădere a numărului de angajaţi a fost raportată în România (-1,5 la sută).

Eurostat estimează că în statele Uniunii Europene se înregistra, în perioada aprilie-iunie 2018, un număr record de angajaţi: 238,9 de milioane, dintre care 158 milioane în zona euro.

Articolul anterior

L'Oréal România va avea un nou Country General Manager, din ianuarie

Articolul următor

Antrenorul de... antreprenori

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share