După evaluarea Centrului Național de Evaluare și Examinare, autorii sau grupurile de autori ale căror manuscrise vor fi declarate admise vor fi remunerați de Editura Didactică și Pedagogică, societate pe acțiuni cu statul român acționar unic, reprezentat de Ministerul Educației Naționale (MEN), odată cu cesiunea drepturilor de autor către editură.
Cuantumurile remunerațiilor pentru autorii cu cel mai mare punctaj, ale căror manuscrise vor fi publicate ca manuale școlare la disciplinele din învățământul primar cu una sau două ore pe săptămână, sunt de 25.000 lei (brut), în timp ce pentru disciplinele cu trei sau mai multe ore pe săptămână, din același ciclu de învățământ, suma aprobată este de 35.000 lei (brut).
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
În ceea ce privește învățământul gimnazial, remunerația pentru autorii care vor avea manuale aprobate la disciplinele cu o oră pe săptămână este de 25.000 lei (brut), la disciplinele cu două ore pe săptămână – 35.000 lei (brut), iar la disciplinele cu patru ore pe săptămână – 45.000 lei (brut). Cuantumurile remunerațiilor pentru autorii care au obținut al doilea și al treilea punctaj ca valoare vor reprezenta 50, respectiv 25 la sută din remunerația acordată manuscrisului cu cel mai mare punctaj, dacă îndeplinesc condiția de a fi primit minimum 85 de puncte.
Suplimentar, MEN va oferi autorilor cu manuscrise declarate admise (doar primele trei poziții) un punctaj distinct, reflectat în metodologia de acordare a gradației de merit pentru 2019. Lista de discipline din trunchiul comun care necesită manuale școlare (clasele I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a și a VI-a), pentru anul școlar 2018-2019, este disponibilă aici și a fost elaborată în conformitate cu planul-cadru pentru învățământul primar și planul-cadru pentru învățământul gimnazial.