BAT Global Business Solutions își mută birourile în One Cotroceni Park

One United Properties, principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București, a încheiat un nou contract important pe segmentul office: Global Business Solutions (GBS), cel mai mare centru de shared services al grupului BAT și unul dintre cele șase la nivel global, își mută birourile din România în One Cotroceni Park, Faza 2.

Noile birouri ale BAT GBS, centrul de servicii care deservește filialele BAT, la nivel european și global, vor ocupa 10.500 mp din faza a doua de dezvoltare a One Cotroceni Park. Complexul reprezintă una dintre cele mai moderne dezvoltări imobiliare din București. Beneficiază de precertificare LEED Platinum v4, ce atestă funcționarea durabilă și impactul minim asupra mediului și de certificare WELL Health and Safety, care evaluează sănătatea și bunăstarea la locul de muncă.

Printre altele, BAT GBS oferă servicii financiare, de resurse umane și IT entităților grupului BAT. BAT România are acum peste 3.000 de angajați în cele patru entități economice ale grupului – BAT Trading, entitatea comercială, BAT Investment, fabrica de la Ploiești, și BAT GBS și BAT GBS Recruitment, centrele de shared services ale grupului – și generează peste 30.000 de locuri de muncă pe lanțul de distribuție. La nivel global, BAT are peste 52.000 de angajați și operează în peste 175 de țări.

“Noile noastre birouri încurajează diverse modalități de a inova și de a lucra împreună, prin spații pentru colaborare și interacțiuni creative – un aspect important pentru centrul nostru global de servicii integrate. Vor fi structurate astfel încât să faciliteze experiențe hibride de conectare și muncă, prin tehnologii noi și design al spațiului ce sprijină interactivitatea. Am ales această locație pentru a le oferi angajaților BAT GBS România o experiență care să-i invite să vină la birou, să colaboreze și să se bucure de momente speciale, alături de colegi.

Noua locație ne permite și să avansăm în obiectivele noastre de sustenabilitate, datorită diverselor facilități ale complexului One Cotroceni, axate pe ESG – un aspect pe care îl susțin și care este foarte important pentru întreg centrul nostru și pentru misiunea BAT de a construi un viitor mai bun. Ne doream de mult să refacem birourile și acum avem oportunitatea de a oferi echipelor noastre un decor modern, bazat pe noi tehnologii ce stimulează inovația și simplificarea proceselor, într-un cadru potrivit pentru acest new normal și mai departe”, declară Mario Calero Leyva, General Manager BAT GBS România.

Tranzacția a fost intermediată de Knight Frank România, prin implicarea directă a doi dintre cei mai seniori reprezentanți din piața imobiliară autohtonă, Horațiu Florescu și Roxana Bencze.

În acest moment, 87 la sută din spațiile de birouri și comerciale din Faza 1 și 55 la sută din Faza 2 din One Cotroceni Park au fost deja închiriate. Printre companiile importante care au ales One Cotroceni Park pentru birourile lor se numără și Ford, care a deschis centrul de operațiuni Ford Business Solutions Center, Siemens Energy, care a închiriat, pentru zece ani, un spațiu de 7.500 mp, Superbet, DB Cargo, SII România sau Caroli.

Dezvoltat pe locul fostei platforme Ventilatorul, pe o suprafață de 5,8 hectare, One Cotroceni Park se conturează ca cel mai ambițios proiect de regenerare urbană din București. Își propune să ofere zonei un suflu nou, prin integrarea unor clădiri de birouri și rezidențiale, cu inserții de funcțiuni mixte, conexe locuirii și spațiilor office, menite să servească proprietarilor și clienților One, dar și să aducă plus-valoare zonei și întregii comunități.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share