Biroul a murit! Trăiască biroul!

Majoritatea schimbărilor importante din societate au fost induse, de-a lungul timpului, de evenimente dureroase. Printre cele mai benefice rezultate ale preocupărilor oamenilor de prevenire a bolilor sunt colectarea deșeurilor, canalizarea, bulevardele largi, care permit luminii naturale să pătrundă în case, spațiile și parcurile publice generoase.

Tudor Popp

REC Partners & fondator @ Hotspot Workhub

În mod similar, este de așteptat ca actuala criză COVID-19 să influențeze pozitiv orașele noastre prin regândirea spațiilor publice și a transportului în comun, prin îmbunătățirea standardelor de sănătate a clădirilor și reorganizarea semnificativă a serviciilor de ospitalitate.

În paralel, lucrul de acasă este foarte la modă și unele companii au introdus deja strategii de zero birou. Reducerea costurilor cu imobilele și flexibilitatea forței de muncă sunt aici cei mai importanți factori. În afară de aceștia, explozia notabilă în tehnologia online nu numai că a susținut lucrul la distanță ci, în anumite situații, chiar i-a sporit productivitatea. Cu toate acestea, angajații suferă de izolare și de lipsa contactului social, în timp ce cultura și identitatea corporațiilor sunt în declin, formarea și retenția angajaților este dificilă, iar creativitatea și munca în echipă sunt foarte limitate.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Impactul pe termen lung al COVID-19 asupra pieței imobiliare poate fi similar cu cel al unui cutremur major. Unele clădiri își vor pierde complet ocupanții și, în consecință, trebuie modernizate pentru a face față noilor cerințe. În plus, întregi cartiere de business va trebui să-și schimbe sau să-și adapteze funcția și configurația pentru utilizări mixte.

Viitorul este hibrid

Odată cu toate aceste schimbări, funcția biroului va evolua rapid de la “locul de producție” la obiective mai complexe – reprezentativitatea și interacțiunea cu clienții, inovația și creativitatea în activitatea zilnică, cultura și branding-ul companiei, socializarea, satisfacția și retenția angajaților.

Noile cerințe sunt legate fără echivoc de flexibilitate, eficiența timpului, siguranța, igiena și permanentă adaptabilitate. Majoritatea jucătorilor imobiliari se așteaptă la o reducere a spațiului de birouri ca urmare a schimbării tiparelor de lucru. Aceste modificări sunt susținute și de evoluția semnificativă a  tehnologiei, companiile anticipând o creștere substanțială a costurilor cu IT-ul, în paralel cu reducerea costurilor imobiliare.

Cu alte cuvinte, viitorul este hibrid. În general, ne așteptăm ca până la 40 la sută dintre angajați să urmeze în viitor un model de lucru la distanță. Joburile colaborative și creative se pretează mult mai puțin lucrului de la distanță. În general, oamenii vor putea lucra mai bine de la distanță dacă au task-uri de rutină, de execuție, de suport.  Managementul și creativitatea necesită mai mult lucru în echipă, în spații moderne, flexibile și interactive. În orice caz, modelele de lucru hibride trebuie încorporate și adaptate culturii fiecărei companii.

Credem că răspândirea conceptului emergent de rețea radială (hub and spokes) va fi puternic accelerată în perioada următoare. Centrul (the Hub) va fi reprezentat de sediul central și va servi drept „stup” al companiei, în timp ce spițele (Spokes) vor fi o rețea de birouri distribuită geografic, de obicei bazată pe distribuția angajaților și nevoile clienților. În consecință, sediul va fi amplasat într-o locație centrală, bine conectată la transportul în comun, și va acționa ca centru cultural al afacerii. Birourile satelit se vor răspândi, probabil, pe toată suprafața orașului, în special aproape de cartierele rezidențiale.

Rocada mare sau rocada mică?

COVID-19 nu va ucide biroul, ci îl va transforma, îl va face mai dinamic ca niciodată și va provoca în același timp o perturbare majoră a pieței de real estate. Unele clădiri de birouri din zonele centrale se vor transforma în locuințe, în timp ce unele locuințe din zonele rezidențiale vor deveni spații de lucru. Amploarea acestei schimbări este încă de determinat. Abilitatea de a lucra de la distanță nu va alunga majoritatea oamenilor din orașe și birouri, dar le va permite multora să trăiască și să lucreze în locuri noi.

Contractele tradiționale de închiriere a birourilor au avut un impact negativ semnificativ asupra agilității și flexibilității companiilor și a capacității lor de gestionare a crizei. Noile concepte de birouri, cu spații flexibile, contracte de închiriere pe termene mai scurte și servicii complexe de ospitalitate, se vor răspândi și mai repede. Pe termen lung, contractele de chirie tradiționale, pentru birouri semnate pe 5-7-10 ani, ar putea deveni o excepție.

În consecință, pentru a redeveni relevant și actual, întregul lanț trofic imobiliar va trebui să se adapteze, iar băncile și investitorii va trebui să găsească flexibilitatea necesară (în prezent inexistentă) de a finanța aceste noi modele de business.

DESPRE REC PARTNERS

Este o echipă internațională de ingineri, arhitecți și economiști. Fondată în 2004, în Germania, și 2006, în București, a sprijinit clienții din toată Europa să dezvolte, să opereze sau să îmbunătățească proprietăți imobiliare de peste zece milioane mp în ultimii 16 ani. Clienții includ fonduri de investiții, bănci, dezvoltatori imobiliari și corporații ce caută să îmbunătățească eficiența activelor lor imobiliare.

DESPRE HOTSPOT WORKHUB

Deschis în 2020, la București, este primul dintr-o serie de spații de coworking de înaltă calitate, bazate pe conceptul de business inovator, dezvoltat de REC Partners. Spațiul încorporează viziunea companiei de lucru flexibil și ospitalitate la birou și creează un amestec unic conceput pentru productivitate, comunitate și stil de viață.

Articolul anterior

Studenții Universității "Lucian Blaga" din Sibiu pot face primii pași în carieră la Decathlon

Articolul următor

Singaporezii de la TDCX deschid un birou în România și recrutează 100 de oameni, în primul an

Articole din aceeași categorie
Citește

Noii români

Europa este împânzită de români. Căpșunari sau ingineri, medici sau specialiști fără egal în potrivirea faianţei, compatrioţii noștri…
Citește

Vietnamezii și posmagii

Zilele trecute, căutând să-mi lărgesc repertoriul de povești pentru fetița mea, am dat de “Povestea unui om leneș”,…
Total
0
Share
Close