Bitdefender a deschis al cincilea birou din România, la Târgu Mureș

Producătorul de soluții de securitate cibernetică a deschis un nou birou la Târgu Mureș, al cincilea din România al companiei, pe lângă cele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Noile spații de birouri, din clădirea Multinvest Business Center 2, sunt unele dintre cele mai moderne din oraș, cu acces la o serie de facilităţi și dotări de ultimă generație. Situată aproape de centrul oraşului, într-un pol de business și comerț de maxim interes, MBC2 este a doua clădire verde de birouri dezvoltată de compania Multinvest în Târgu Mureș, în ultimul deceniu.

Specialiștii Bitdefender din Târgu Mureș se vor concentra pe dezvoltarea de software de securitate pentru dispozitive conectate, integrat în dispozitivul Bitdefender BOX, fabricat în țară, la Satu Mare. Echipa mureșeană va fi condusă de Alexandru Trifan, Software Engineering Manager pentru Bitdefender BOX și pentru platforma software pentru securitate IoT, cu o experiență de 15 ani în companie.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Extinderea Bitdefender la Târgu Mureș reflectă potențialul imens pe care îl are acest centru universitar în formarea de talente în programare. În urmă cu cinci ani, Bitdefender a creat primul dispozitiv din lume destinat protecției gadget-urilor smart, iar noua echipă va lucra la continuarea pionieratului în acest sector, prin combaterea celor mai noi amenințări informatice la adresa dispozitivelor slab securizate ce ajung în casele noastre”, spune Alexandru Trifan.

Pe lângă Bitdefender BOX, platforma software pentru securitate IoT este folosită și în parteneriate cu alte companii. Un exemplu este producătorul american de echipamente pentru rețele Netgear, care include în routerele sale protecție pentru dispozitive smart.

Deschiderea noilor birouri din Ardeal vine în contextul în care, în ultimii cinci ani, compania a triplat echipele globale până la circa 1.600 de angajați, dintre care 1.350 lucrează în România, în birourile din marile centre universitare. Soluțiile de securitate și produsele Bitdefender sunt dezvoltate integral în România. Dintre companiile de securitate informatică, Bitdefender are cea mai mare pondere a personalului din cercetare și dezvoltare, de 50 la sută din totalul angajaților.

În 2019, Bitdefender are în plan și extinderea spațiilor de birouri din Iași și Cluj-Napoca, unde lucrează peste 250 de oameni. Bitdefender are 19 birouri în 13 țări, după deschiderea de anul trecut a unor sedii proprii în Melbourne, Australia, și Haga, Olanda.

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share