Bitdefender își mută cei 900 de angajați în turnurile Orhideea

Din mai 2018, compania românească de securitate informatică, activă la nivel global, va ocupa etajele 9-12 ale clădirii Orhideea Towers, din Grozăvești.

Compania fondată de Măriuca și Florin Talpeș (foto) a închiriat 9.267 mp, în cadrul Orhideea Towers, pentru minimum cinci ani, cu posibilitate de prelungire. Dezvoltată de CA Immo, clădirea de clasa A, certificată LEED GOLD, însumează 37.000 mp închiriabili și are bugetată o investiţie de 75 milioane euro. “Dezvoltarea proiectului Orhideea Towers ne permite completarea bazei noastre de clienți premium și, în același timp, satisface planurile de expansiune ale companiilor din România cu cea mai accelerată rată de creștere, așa cum este Bitdefender. Multe dintre acestea sunt parteneri de lungă durată. Cu acest proiect, ne consolidăm poziția locală și adăugăm o nouă clădire de clasa A portofoliului actual din București, închiriat aproape în totalitate”, declară Frank Nickel, CEO în cadrul CA Immo.

Bitdefender este al doilea chiriaș ancoră care îşi relochează operațiunile globale în Orhideea Towers, după Misys. Compania internațională specializată în dezvoltarea de software financiar a închiriat, încă din martie 2016, 8.000 mp, ceea ce înseamnă că proiectul a ajuns la o rată de pre-închiriere de 65 la sută. Finalizarea clădirii duble este planificată pentru prima jumătate a anului viitor. Contractul de închiriere cu Bitdefender a fost intermediat de compania imobiliară Cushman Wakefield Echinox.

Lucrările la Orhideea Towers au început cu lucrările de fundații speciale, în octombrie 2015, iar data de livrare prevăzută este în prima jumătate a anului 2018. Cele două turnuri ale clădirii, dispuse sub forma literei H, sunt conectate prin intermediul unei punți cu suprafețe vitrate și vor avea 13 (P+12), respectiv 17 (P+16) etaje supraterane, cu suprafețe de până la 2.700 mp/etaj și două etaje subterane. Clădirea va dispune de 406 de locuri de parcare, spații de depozitare pentru biciclete, cu dușuri și vestiare pentru bicicliști. Complexul este amplasat la intersecția Bulevardului Splaiul Independenței cu Șoseaua Orhideelor, în apropiere de Podul Basarab.

Grupul CA Immo este specializat în deținerea și dezvoltarea de spații de birouri în capitalele din Europa Centrală. Compania a fost fondată în 1987, este activă în Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia și România, și deține un portofoliu de 3,9 miliarde de euro. În România, CA Immo este prezent din 2001 și deține cinci clădiri de birouri: Opera Center 1 și 2, Riverplace, Europe House și Bucharest Business Park, care totalizează o suprafață închiriabilă de circa 105.800 mp, cu o rată de ocupare de 93 la sută.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share