Germanii de la Phoenix sunt gata să plătească peste 100 milioane euro pentru Farmexim

Omul de afaceri Ovidiu Buluc este la un pas să vândă grupul Farmexim, cu afaceri în distribuţia şi retailul farma. Tranzacţia se ridică la peste 100 de milioane de euro, iar cumpărător este gigantul german Phoenix.

Potrivit surselor ZF, cele două părţi au negociat în mai multe etape, însă au existat mai multe luni când discuţiile au fost suspendate. Ele au fost reluate în ultimele săptămâni, iar tranzacţia se apropie de semnare. Farmexim este al patrulea jucător de pe piaţa de distribuţie de medicamente, după Mediplus, Farmexpert şi Fildas. Gigantul german Phoenix ar urma să preia şi divizia de retail, respectiv lanţul de farmacii Help Net.

Phoenix este un grup german cu afaceri de peste 20 de miliarde de euro, alcătuit din trei divizii – distribuţie, retail şi servicii farma. Este prezent în 26 de ţări și are 34.000 de salariaţi. Pe retail, grupul are mai multe branduri – Benu, Apotek 1 şi Rowlands Pharmacy. Phoenix operează peste 2.000 de farmacii, în 13 state din Europa. În 2014, grupul german a discutat preluarea A & D Pharma.

Pornit ca o mică afacere locală, Farmexim a fost prima companie de import de medicamente, în 1990, și este astăzi unul dintre cele mai importante grupuri de companii de pe piața farmaceutică locală, cu o cifră de afaceri consolidată, la nivel de grup, de 544 milioane de euro. “Farmexim are în spate 27 de ani de muncă susținută, consecventă, cu pasiune și dorință de a face ceva durabil. Nu a fost ușor, dar am trecut peste lunga și complicata perioadă de tranziție și peste toate momentele dificile printr-o dezvoltare organică. Iată, rezultatele muncii noastre se văd, căci Farmexim este o companie mare, solidă, o afacere românească 100 la sută, un exemplu pentru orice antreprenor cu aspirații”, declară Ovidiu Buluc, fondator și director general al Farmexim.

Farmexim este cel mai mare distribuitor de produse farmaceutice cu capital 100 la sută românesc și a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de peste de 1,85 miliarde de lei și un profit de 18 milioane. Asigură furnizarea de produse farmaceutice la nivel național, către peste 3.900 de clienți – farmacii cu circuit deschis și de spital, drogherii, plafare și depozite de medicamente. Grupul include companiile Farmexim (import și distribuție de produse farmaceutice), Help Net Farma (lanț de farmacii, cu peste 200 de unități la nivel național) și Green Net (import și distribuție de produse cosmetice, suplimente nutritive și dezvoltator al lanțului de parfumerie exclusivistă Beautik Haute Parfumerie).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share