Bittnet și partenerii săi oferă 50 de burse de reconversie profesională în IT

Compania Bittnet Training, inițiatorul proiectului național de reconversie profesională pentru adulți CTRL+N, lansează un program de burse.

În fiecare lună, vor fi oferite minimum 50 de burse persoanelor care și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei, celor care nu au abilități digitale de bază sau persoanelor care au venituri mai mici decât salariul mediu pe economie. Primele 50 de burse vor fi acordate cu sprijinul Microsoft, Softbinator, Fundației Autonom, fondului de investiții Simple Capital și Bittnet Group.

“Deși România este considerată un Silicon Valley al Europei, specialiștii noștri în IT&C reprezintă o proporție mult mai mică din forța de muncă (2,2 la sută) față de media UE, de 3,9 la sută. De ziua națională a României, lansăm CTRL+N, cel mai mare efort profesional al nostru de până acum, și invităm companiile locale și internaționale să ni se alăture și să sprijine persoanele cu potențial ridicat în obținerea formării IT ce le va permite să intre în domeniul IT&C din România și să construiască un viitor nou, mai bun”, declară Dan Berteanu, CEO Bittnet Training și VP of Education la Bittnet Group.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Proiectul burselor se va derula pe o perioadă de minimum 12 luni. La începutul fiecărei luni, pentru o perioadă de o săptămână, Bittnet va pune la dispoziție, pe site-ul proiectului, formularul de înscriere pentru obținerea unei burse. Aplicația va solicita informații de bază despre candidat, împreună cu o scurtă scrisoare de intenție (maximum 600 cuvinte) despre motivația din spatele deciziei de a urma cursul de recalificare. În a doua etapă a procesului, Bittnet ar putea solicita informații suplimentare de la potențialii studenți.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Primele 50 de burse vor fi disponibile între 1 și 7 decembrie. Candidaturile vor fi evaluate de o comisie specială de profesioniști IT&C, iar bursele vor fi acordate pe baza principiului “primul venit, primul servit”. Persoanele care nu vor reuși la prima încercare, din cauza numărului ridicat de solicitări, sunt încurajate să candideze din nou în următoarele luni, deoarece numărul de burse ar putea crește, sub rezerva interesului venit din partea partenerilor.

În perioada următoare, Bittnet va anunța noi parteneri care se vor alătura proiectului. Scopul este de a crește numărul de burse disponibile în fiecare lună, pentru a face față cererii. Bittnet Group invită companiile să se alăture proiectului prin oferirea de burse studenților cu potențial ridicat, viitorilor lor angajați. Până la sfârșitul anului 2025, Bittnet intenționează să ajute 25.000 de români să-și rescrie parcursul profesional, prin reorientarea spre IT.

Cursurile au fost dezvoltate pe baza abilităților cerute la cele mai căutate 28 de locuri de muncă din industria IT, în domenii precum dezvoltare software, administrare hardware, cloud, managementul proiectelor și securitate cibernetică. Trainingul este unul riguros și include accesul la materiale de studiu în format video în limba română, teste intermediare prin care studenții își pot evalua progresul, activități practice, întâlniri periodice cu instructorii și specialiști IT și apartenența la comunitatea proiectului, pentru a sprijini procesul de învățare continuă.

Angajații deja activi în alte domenii vor putea face tranziția către un nou loc de muncă în domeniul IT prin asimilarea de noi cunoștințe și abilități, în propriul ritm de învățare. Costul unui curs este de 899 de lei. Toate modulele de training sunt oferite integral online. După promovarea examenului final, cursanții vor primi o diplomă din partea Bittnet și vor fi recomandați activ companiilor partenere ale grupului Bittnet, pentru oportunități de angajare.

Deficitul specialiștilor IT în Europa ar putea ajunge la 900.000, până la sfârșitul anului. În fiecare an, România se confruntă cu un decalaj de angajare de peste 25.000 de profesioniști IT, cu un deficit total în creștere anual pe fondul unei cereri ridicate venite din partea jucătorilor globali cu prezență locală, numărului redus de absolvenți de IT și migrația către piețele occidentale ale profesioniștilor IT&C. În plus, România se luptă cu un nivel foarte scăzut al competențelor digitale în rândul populației. Mai puțin de o treime (31 la sută) dintre adulții români au abilități digitale de bază minime, comparativ cu media UE de 58 la sută, și doar 10 la sută dintre români au abilități digitale peste medie, față de 33 la sută dintre europeni, ceea ce plasează România pe ultimul loc în EU.

Articolul anterior

Bosch a inaugurat un centru medical pentru angajații săi din Blaj

Articolul următor

Un dirijor român, numit conducător artistic al activității de concert la Universitatea Mozarteum

Articole din aceeași categorie
Total
13
Share