București: Peste 6.000 de oportunități de carieră, în weekend, la Angajatori de TOP

Ediția cu numărul 24 a celui mai mare eveniment de carieră va reuni, vineri și sâmbătă, pe 23-24 martie, la Sala Palatului, 130 de companii.

Persoanele aflate în căutarea unui job se pot înscrie gratuit aici și pot participa la eveniment în baza CV-ului tip BarCode pe care îl pot descărca din contul lor. Accesul la eveniment este gratuit şi va fi permis vineri, în intervalul orar 10-18, şi sâmbătă, între 10 și 17.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În cadrul târgului vor fi deschise peste 6.000 de oportunităţi de carieră. Zece la sută dintre joburi sunt deschise candidaţilor cu peste trei ani experienţă, 18 la sută persoanelor cu 1-3 ani experienţă, 66 la sută sunt joburi pentru candidaţii entry-level, iar șase la sută sunt poziţii în cadrul programelor de internship. Angajatorii au deschise și poziții de middle management – 58 la sută dintre ei vor oferi astfel de oportunități de carieră. Pentru aceste poziții, companiile vor recruta candidați care dețin abilități de coordonare a unei echipe. Team Leader, Project Manager, Area Sales Manager, Retail Manager, Business Development Manager, Division Manager sunt câteva dintre joburile oferite.

Indiferent de nivelul de experienţă sau domeniul de activitate, candidaţii au posibilitatea să aplice la o diversitate de oportunităţi, în domenii precum Contabilitate-Finanțe, Customer-Support, Inginerie, IT Software, Consultanță, Resurse Umane, Telecom, Vânzări, Controlul calității ori Marketing. În privința diversității programului de lucru, majoritatea companiilor au poziții full time (92 la sută), însă sunt companii care au deschise joburi ce presupun un program de lucru flexibil: 39 la sută sunt joburi part-time, 39 la sută sunt pe o perioadă determinată și 26 la sută work from home. Oferta companiilor este variată și din punct de vedere geografic. Pe lângă pozițiile deschise în București, companiile prezente la Angajatori de TOP au planuri de relocare în oraşe precum Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Brașov, Craiova, Ploiești.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, nevoia de recrutare a crescut, iar accentul este pus atât pe recrutarea de profesioniști, dar și de tineri absolvenți și persoane entry-level. În privința acoperirii pozițiilor deschise, dezechilibrul dintre numărul scăzut de candidați cu un anumit profil și numărul mare de oportunități de carieră determină dificultăți în recrutare. Pentru 29 la sută dintre companiile prezente la Angajatori de TOP, pozițiile pentru care întâmpină dificultăți în procesul de recrutare sunt cele adresate candidaților senior, 29 la sută întâmpină dificultăți pentru pozițille middle-level, iar 41 la sută afirmă că pozițiile entry-level sunt cele ce le ridică dificultăți.

Ediția aceasta, cei care sunt în căutarea unui job au câteva motive întemeiate să participe la eveniment:

  • Dimensiunea evenimentului: numărul și diversitatea companiilor prezente. 130 de companii cu planuri de recrutare în domenii de activitate diverse.
  • Peste 6.000 de joburi pentru toate nivelurile de experiență;
  • Sesiuni de dezvoltare profesională și personală: peste 35 de workshop-uri și conferințe. În funcție de aria de interes, participanții pot alege dintr-o multitudine de tematici, susținute de traineri din companii, manageri de departamente sau chiar CEO. Câteva dintre subiectele abordate sunt: Unbottle your potential: How to build a career in FMCG, Hard & soft skills that will get you hired, Machine learning & Artificial Intelligence Conference, Internet of Things & Automotive, Let’s talk career! Behind the hiring process, Be more than a candidate, create your personal brand!, Learn IT! Participarea la workshop-uri şi conferinţe este gratuită, iar programul și detalii despre sesiuni pot fi găsite aici;
  • Sesiuni gratuite de consiliere în carieră. La standul CV Experts vor fi prezenți patru specialişti cu vastă experiență în recrutare, care vor le oferi candidaților recomandări cu privire la modalitatea de redactare a CV-ului și sfaturi despre cum să treacă cu succes de procesul de recrutare;
  • Zonă special amenajată, unde vizitatorii își pot face gratuit o poză profesională pentru CV sau LinkedIn. Poza inserată în CV sau pe profilul de LinkedIn poate fi acel detaliu ce face diferența. Specialiștii în recrutare recomandă evitarea pozelor tip buletin, pozele din concedii sau din alte contexte sociale. Pot fi situații în care alegerea nepotrivită a pozei îi determină pe recrutori să nu mai citească informațiile despre experiența și despre studiile candidatului. Pentru a evita astfel de situații, în cadrul Angajatori de TOP, candidații au posibilitatea să își facă o poză profesională, în cadrul unui studio photo special amenajat.

O parte dintre angajatorii ce pot fi întâlniţi, vineri și sâmbătă, sunt Accenture, Adecco, Allianz Technology, Amazon, AMOMA.com, Auchan, Automatic Data Processing (ADP), Avira, Băneasa Shopping City, BCR, BearingPoint, Bitdefender, Blue Projects, British American Tobacco, Carrefour, Comdata Group, Competence Call Center, Computer Generated Solutions, Concentrix, DB Global Technology, DB Schenker SSC, DXC Technology, Engie, Ericsson, Euromaster, EY, Federal Mogul, FEV ECE Automotive, Finastra, G2-Travel, Genpact, Grup Renault, Harman, Henkel, Hewlett Packard Enterprise – HPE (România), HP Inc, Huawei, IKEA, Ipsos, JTI, Kaufland, Kellogg’s, Leroy Merlin, Lidl, McDonald’s, Michelin, Microsoft, Nestle, Nobel, Noriel, Oracle, P&G, Peek & Cloppenburg, PepsiCo, Philip Morris, Photo Hotel, Playtika, Pro Credit, Raiffeisen Bank, Randstad, Romfracht, Schneider Electric, Secure Works, SNC Lavalin, Societe Generale European Business Services, Stefanini, Stericycle, TBI Bank, Team Extension, Teleperformance, Telus International Europe, Total Global Services Bucharest, TTTech Development, UniCredit Business Integrated Solutions, Veeam Software, Walter Group Austria, Winarrow, Wipro Automotive Excellence Center, Wipro LTD, WNS Global Services.

DESPRE CATALYST SOLUTIONS

Este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 11 ani de experiență, a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum:

  • hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc de două ori pe an, în București și Timișoara;
  • DevTalks, eveniment care reunește 1.000 de profesioniști IT pasionați de web, online, Cloud computing și Big Data;
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români;
  • Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață, care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori și așteptările pe care tinerii le au de la ei.
Articolul anterior

VIDEO. Premiantul Microsoft care a ales să dea o șansă României

Articolul următor

ING vrea să ajungă la 750 de angajați în centrul de dezvoltare software din România, până în 2020

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share