Bucureşti: PoliFest aduce la Universitatea Politehnica peste 15.000 de participanţi

Peste 50 de companii, atrase de inteligenţa şi capacitatea de inovare a viitorilor ingineri. Ofertă atractivă de locuri de muncă şi disponibilitate pentru internship-uri. Acestea sunt câteva dintre “ingredientele” PoliFest, organizat, zilele acestea, de Universitatea Politehnica.

Ajuns la a şaptea ediţie, cel mai mare eveniment de acest gen din mediul universitar românesc îşi deschide oficial porţile astăzi, la ora 10, în Amfiteatrul “Radu Voinea”, în clădirea rectoratului, şi îşi propune să continue tradiţia colaborării dintre universitate  şi mediul socio-economic, prin angajatorii săi de top. În cele trei zile, vor avea loc conferinţe ştiinţifice, workshop-uri, expoziţii de echipamente şi noi tehnologii, prezentări de oferte educaţionale ale facultăţilor, de oportunităţi de angajare şi alte manifestări conexe.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Am încercat să strângem laolaltă toate punctele de interes pentru studenţi şi elevi – de la oferta facultăţilor noastre, la ofertele de locuri de muncă ale marilor companii, de la centre culturale la companii dornice să-şi prezinte ultimele inovaţii tehnologice. Sperăm ca ediţia din acest an să depăşească pragul celor 15.000 de participanţi care ne-au vizitat la ediţia precedentă. Cea din acest an este specială – marchează două secole de la înfiinţarea universităţii – două secole de tradiţie şi inovaţie autohtonă. PoliFest va reflecta procesul complex de formare al unui inginer – de la admiterea în universitate, parcurgând studiile de licenţă, master şi doctorat, până la integrarea într-un mediu profesional adecvat, pe piaţa muncii”, declară Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica.

Parteneri: peste 50 de companii de top din industrie şi servicii

La eveniment vor participa atât reprezentanţi ai mediului de afaceri (media ultimilor ani a fost de 50 de companii şi antreprenori), dornici să-şi prezinte cele mai importante rezultate şi inovaţii din domeniu, împreună cu oferte de angajare sau internship-uri, precum şi reprezentanţi ai facultăţilor din universitate, care vor prezenta şi oferi informaţii concrete despre oferta educaţională a UPB. Standurile vor fi amplasate în clădirea Rectoratului.

În cadrul evenimentului sunt disponibile, pe întreaga perioadă de desfăşurare, mai multe acţiuni dedicate elevilor de liceu – Ziua porţilor deschise sau Student pentru o zi -, ceea ce presupune vizite în campusul universitar, în laboratoare şi săli de curs, sau participarea la cursuri, alături de studenţii facultăţilor din UPB.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share