Cât câștigă un specialist în marketing digital. Un manager poate ajunge la un salariu de 5.000 de euro

Din nevoia de adaptabilitate, tot mai multe business-uri s-au mutat online în ultimii ani, iar marketingul digital a devenit un domeniu tot mai căutat.

Oferta de joburi în domeniu este tot mai generoasă, iar specialiștii pot câștiga cu mult peste media altor domenii. Salariile ajung la mii sau chiar zeci de mii de lei, relevă un studiu realizat de specialiștii de la Rezistența Online, pe baza datelor obținute cu ajutorul Salario, până pe 4 februarie, de la peste 330.000 de persoane. 

Cele mai bine plătite posturi sunt cele de manager marketing (15.000-24.500 lei) și de specialist marketing digital (9.860-20.000), urmate de analist SEO (7.000-15.000), specialist PPC (6.500-13.000) și copywriter (6.000-12.000). Câștigurile pot fi substanțiale mai ales pentru cei care lucrează în București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași.

Cele mai mici câștiguri le revin asistenților de marketing și editorilor (1.593 lei), analiștilor de marketing (1.610), analiștilor date junior (1.955) și coordonatorilor de proiecte (2.300). Orașele cu cele mai mici salarii sunt Suceava, Oradea, Piatra Neamț, Sibiu și Târgu Mureș. 

Pentru a putea atinge performanțe înalte în acest domeniu și pentru a avea șansa la câștiguri de acest fel, participarea la Cursuri Marketing Online, susținute prin programul Make IT Academy, ar putea reprezenta soluția ideală. Este un program intensiv, format din cursuri de specializare în domeniile SEO, Content Writing, Google Ads, Social Media sau Facebook Ads, dar și în alte unelte necesare marketingului digital. Un avantaj este modul de desfășurare a cursurilor – și fizic, și online.

Marketingul digital oferă posibilități multiple în ceea ce privește activitatea profesională. În funcție de nivelul de experiență, o persoană poate deveni asistent de marketing digital, copywriter, specialist PPC, analist SEO, specialist în marketing digital sau manager marketing. Participarea la cursurile de marketing online, precum Cursuri SEO, Cursuri de Social Media și Facebook Ads, le poate oferi șansa de a obține nu doar venituri consistente, ci și o experiență în acest domeniu. 

DESPRE REZISTENȚA ONLINE

Este o echipă de specialiști cu experiență în marketingul online, traineri specializați în cursuri de marketing online și optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare. Își desfășoară activitatea în principal în București. Livrează strategii actuale, prezentate de într-un format interactiv, ușor de înțeles și de implementat.

Articolul anterior

Andreea Toma, în topul global IFLR 1000 al celor mai buni profesioniști ai dreptului

Articolul următor

Edenred Digital Center și-a mărit echipa de 10 ori, de la lansarea de acum trei ani, și continuă să recruteze specialiști cu profil tehnic

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share