Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe

Românul Cătălin Chirilă a câștigat medalia de aur la canoe simplu pe distanța de 1.000 m, la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint din Halifax, Canada.

Cătălin, antrenat de Florin Popescu și Petre Condrat și legitimat la CSA Steaua, a reușit să câștige a doua medalie la această ediție de mondiale, după argintul de la C1 -500 m.

În finală, Cătălin l-a depășit pe campionul olimpic de la Tokyo și multiplul campion mondial, Isaquias Santos, din Brazilia, și pe cehul Martin Fuksa. A gestionat extraordinar cursa și visul de a readuce canoea de simplu în elita mondială s-a împlinit. După aurul lui Aurel Macarencu, din 1986, este prima reușită de aur la C1 1.000m pentru România. Ivan Patzaichin, de două ori, în 1973 și 1977, și Simion Ismailciuc, în 1963, sunt singurii români care au mai luat aur în această probă.

Ultima medalie pentru România în această probă datează din 1994 – bronz Victor Partnoi. Ultima medalie românească la Mondiale data din 2017, la Racice (Cehia), când Victor Mihalachi şi Leonid Carp au cucerit argintul la canoe dublu în proba de 500 m.

Prietenii noștri de la JYSK ne susțin să descoperim, în fiecare zi, oameni care inspiră. Află cum îți poți găsi un job pe stil scandinav, în România: https://lnkd.in/dguJb8qN

Articolul anterior

Art Directors Club România are un nou comitet director

Articolul următor

Ziua Porților Deschise la cel mai mare angajator din Brașov: primul eveniment de anvergură, după doi ani de pauză și restricții

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share