Banner

Ziua Porților Deschise la cel mai mare angajator din Brașov: primul eveniment de anvergură, după doi ani de pauză și restricții

Luna trecută, Schaeffler România a organizat unul dintre cele mai complete și complexe evenimente dedicate angajaților și familiilor acestora.

După o pauză de mai bine de doi ani, în care libertatea de a circula și de a socializa au fost profund afectate, a doua jumătate a anului 2022 a venit cu un refresh, cu înlăturarea majorității restricțiilor și cu multă dorință de a recupera ce ”am pierdut”.

În același spirit, Schaeffler România a demarat pregătirile pentru unul dintre cele mai cele mai iubite și așteptate evenimente dedicate angajaților, iar în 2 iulie și-a deschis porțile pentru a primi în vizită peste 2.400 de participanți.

Din culisele unui eveniment de succes

2.400 de participanți, 100 de voluntari, 32 grade Celsius, multe zâmbete și multă voie bună: aceasta este rețeta unui eveniment de succes, marca Schaeffler Romania. Ziua Porților Deschise, ediția 2022, a fost unul dintre cele mai complexe evenimente dedicate angajaților și familiilor lor. Peste 35 de jocuri și activități diferite au fost pregătite în Lumea Copiilor și în Lumea Tehnicii. Pe lângă acestea, mașina pompierilor, servirea masei la cantină, punctul de grătar special amenajat și vizitarea locului de muncă au fost în topul preferințelor participanților de toate vârstele.

Schaeffler România a ales să celebreze în ultimii ani, la fiecare început de iunie, Ziua Copilului și a Mediului, eveniment care în acest an, a primit un nou nume: Ziua Porților Deschise. Evenimentul marchează faptul că, în companie, atenția față de generațiile viitoare, față de ambient și ecosistem, față de planetă și față de copii, este extrem de importantă.

Evenimentul și-a propus dintotdeauna să ofere tuturor copiilor o zi special dedicată lor, în care să primească atenție, să râdă, să danseze, să nu aibă niciun fel de griji, dar în care să conștientizeze că este responsabilitatea fiecărui individ, indiferent de vârstă, să aibă grijă de mediu și să prețuiască timpul petrecut în aer liber.

Lumea Copiilor, una dintre cele doua zone principale de atracție, a oferit un univers inedit, în care cei mici s-au putut bucura de un labirint și un dats uriaș, de facepainting și de un atelier de creație, de concursuri de sumo și de un teren de fussball în mărime naturală. Nu au lipsit pozele realizate la cabina foto și activitățile sportive dintre cele mai diverse. Atracția zilei a fost oferită de show-ul cu tobe de percuție: toți copiii care și-au dorit au putut urca pe scena, au devenit artiștii evenimentului și și-au demonstrat talentul la una dintre cele 20 de tobe de percuție.

Lumea Tehnicii a urmărit o introducere punctuală în activitățile de producție ce au loc în Schaeffler România, prin propunerea de activități din multiple zone de interes, precum zona electro, zona CNC, zona de lăcătușerie, etc. Prin activitățile pregătite, precum montare rulmenți & roboței, simulări pe utilaje CNC, testul detectorului de mișcare sau demonstrațiile pneumatice, specialiștii Schaeffler le-au prezentat participanților meserii căutate pe piața de muncă și meserii ce pot fi de succes în viitor.

Fiecare angajat Schaeffler a putut oferi însoțitorilor săi opțiunea de a le prezenta locul de muncă, fie că vorbim despre zona de birouri sau despre cea de producție. Pompierii Schaeffler au făcut echipă bună cu cei mici și au putut urca împreună în autospecială, nu înainte de a proba vestimentația specială de pompier. Cantina a răsunat de sute de glasuri de copii, care s-au bucurat alături de părinți de un meniu bogat și variat, cu preparate fel de fel. Zona cu preparate la grătar a fost noutatea acestei ediții și s-a bucurat de un real succes în rândul participanților.

“În cele cinci ore dedicate Zilei Porților Deschise, eforturile echipei de organizare și bucuria participanților s-au împletit armonios, ambele fiind la cote maxime. Tot ce a implicat acest eveniment a meritat pe deplin, căci a fost una dintre cele mai așteptate și apreciate ocazii de socializare și distracție pe care le oferă Schaeffler România”, transmit reprezentanții companiei. 

DESPRE SCHAEFFLER

Produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații ale sistemului de propulsie și șasiu, precum și soluții de rulare și rulmenți, pentru un număr mare de aplicații industriale. Cu circa 83.000 de angajați, este una dintre cele mai mari companii de familie din lume. Cu peste 1.800 de cereri de brevet în 2021, este a treia cea mai inovatoare companie din Germania, conform DPMA (Oficiul German de Brevete și Mărci).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share