Ce a recomandat România în cursa pentru desemnarea sediului noului Centru European de Cybersecurity

ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, care a susținut candidatura Bucureștiului și este un promotor activ al dezvoltării României prin inovație și tehnologie, salută decizia Uniunii Europene de a găzdui nou înființatul Centru Industrial, Tehnologic şi de Cercetare în materie de Securitate Cibernetică la București.

“Suntem mândri și bucuroși nu doar pentru că România câștigă, pentru prima oară, dreptul de a găzdui o instituție europeană, ci și pentru că această instituție vizează activități din zona protecției cibernetice, un subiect de o vitală importanță în această perioadă plină de provocări la nivel regional și chiar global. Localizarea Centrului European de Securitate Cibernatică la București este o validare, dincolo de granițele țării noastre, a expertizei românești, într-un domeniu complex și absolut esențial în anii care urmează. Este și o obligație pentru România să privească cu mai multă responsabilitate susținerea ecosistemului tech actual care, așa cum susținem de atâția ani, poate contribui decisiv la viitorul digital european”, declară Mihai Matei, președintele ANIS.

Bucureștiul a câștigat titulatura de gazdă pentru noul Centru Cyber într-o competiție cu alte șase orașe. În scrisoarea de susținere a candidaturii Bucureștiului, ANIS a punctat progresul în domeniul securității cibernetice și tehnologiei în general și potențialul de transformare a României într-un hub important în regiune.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Ecosistemul IT&C din România, în cifre:

  • Locul 6 în UE în ceea ce privește numărul de absolvenți IT&C
  • Peste 27.000 de studenți înscriși anual la facultăți cu profil tehnologic
  • Peste 15 programe de cybersecurity dezvoltate în 11 universități și licee
  • Locul 4 la nivel mondial în privința numărului de medalii obținute la competițiile academice
  • Bucureștiul este cel mai important centru IT&C din țară, cu peste 83.000 de specialiști angajați în 118 companii tech și investiții de peste 1,1 miliarde de euro atrase, în ultimii șapte ani, în startup-uri tech
  • Industria IT&C a contribuit la creșterea economică în primul trimestru al anului 2020 cu aproape 40 la sută, iar în 2019, contribuția sectorului la formarea PIB a fost de șase la sută.

În cei 22 de ani de activitate, ANIS a contribuit la dezvoltarea industriei locale de software și servicii prin proiecte menite să transforme România într-un centru european de excelență în IT. Printre cele mai importante, inclusiv cele educaționale, se regăsesc programul Bursele ANIS de susținere a cadrelor didactice tinere în integrarea unor tehnologii noi în domeniul cybersecurity în programa universitară și derularea de programe de instruire acreditate internațional.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

ANIS este parte a Strategiei SMART-Edu pentru digitalizarea educației din România și coordonează grupul de lucru dedicat securității cibernetice, protecției datelor, siguranței online și eticii IT.

Înființată în 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor ce generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse. Are peste 140 de membri – companii mici și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT – cu mai mult de 41.000 de angajați și afaceri de peste 3,6 miliarde de euro.

Articolul anterior

Se schimbă tratamentul fiscal al facturilor neîncasate - ștergerea datoriei se deduce integral, dar recuperarea ei este penalizată

Articolul următor

Aurelia Costache va conduce serviciile de automatizare inteligentă la EY, în Europa, Orientul Mijlociu, India și Africa

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share