Cei mai performanți oameni din 2018, premiați la Gala “Valori de România”

Personalități românești care s-au impus ca repere ale excelenței pe plan internațional în business, cultură, sport, știință și inovație au fost premiate, în 8 mai, la a IV-a ediție a Galei Valori de România, organizată de revista Biz. Printre valorile premiate s-au numărat Oana Pellea, Dumitru Prunariu și Horia Ciorcilă.

Lista personalităților care au primit recunoaștere pentru rolul lor de arhitecți ai brandului de țară, în 2017 și 2018, în sport, cultură, inventică, management, antreprenoriat și viața socială:

Stere Gulea (foto), regizorul onorat la Gala Gopo din acest an, cu nouă trofee, printre care și marele premiu, pentru “Moromeții 2”, o continuare a filmului său din 1987.

Gabriela Adameșteanu, scriitoare și publicistă, care timp de 13 ani a condus Revista 22 și suplimentul Bucureștiul Cultural, și a publicat mai multe romane, printre care “Drumul egal al fiecărei zile”, “Dimineața pierdută”, “Întâlnirea” sau “Fontana di Trevi”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Oana Pellea, care a primit de două ori titlul de cea mai bună actriță de teatru din România, a câștigat de două ori premiul UNITER pentru cea mai bună actriță, i-a fost acordat premiul Fundației Culturale Române pentru Carieră Internațională Remarcabilă și are în palmares numeroase premii internaționale.

Tiberiu Soare, dirijorul Operei Naționale din București.

Horia Ciorcilă, președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, cel mai mare grup financiar din România, cu peste 10.000 de angajați în 500 de unități și peste două milioane de operațiuni ce au loc zilnic prin intermediul băncii.

Daniel Dines, cofondator UiPath, primul unicorn din România, companie care a primit recent o nouă rundă de investiții, în valoare de 568 de milioane de dolari.

Silvian Cențiu, fondator Transiris. Anul trecut, a fost angajat de Departamentul de Stat American, pentru a crea strategia de imagine a SUA în lume. Este antreprenor din 2012, de când a lansat, în București și California, o companie ce oferă servicii și tehnologii de marketing. Între timp, a deschis birouri și în Canada, Austria, Spania, și Marea Britanie.

Silviu Popovici, care din 2017 conduce operațiunile gigantului PepsiCo, în peste 65 de țări.

Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România. A dus Apa Nova printr-un proces complex de transformare organizațională. Pentru rezultatele înregistrate, compania a primit premiul Best Business Transformation Project la ediția din acest an al OPEX Week Business Transformation World, evenimentul industriei, desfășurat anual la Orlando, Florida.

Ingrid Cotoroș. Și-a început studiile la Institutul de Fizică de la Măgurele și are un doctorat în fizică la universitatea americană Berkeley. Între 2003 și 2013, a lucrat la o serie de proiecte pentru armata americană și acum lucrează în SUA, unde este VP Imaging and Audio Technology la GoPro, în Sillicon Valley.

Marcel Cobuz, Region Head Europe, LafargeHolcim. A condus operațiunile companiei în șase țări, printre care Indonezia, Irak și Maroc. S-a ocupat de procesul de preintegrare a companiei în proiectul de fuziune a giganților Lafarge și Holcim, cea mai mare tranzacție din industria globală a construcțiilor, din acest secol.

Gianina-Elena Beleagă. Dublă campioană mondială la juniori la canotaj (2012-2013), a câștigat în 2017 medalia de aur la Campionatul Mondial de Tineret de la Plovdiv (Bulgaria). Tot în 2017, a format, împreună cu Ionela-Livia Lehaci, cel mai tânăr echipaj la Campionatul Mondial de Seniori de la Sarasota-Bradenton (SUA), și a cucerit medalia de aurpentru România.

Echipa Invictus a României. După ce au urcat pe podium la Toronto, în 2017, și la Sydney, în 2018, de unde s-au întors cu medalii de aur, argint și bronz, anul viitor, membrii echipei vor participa pentru a treia oară la Jocurile Invictus, ce se vor desfășura la Haga, în Olanda, alături de sportivi din alte 18 țări.

Bogdan Deac ocupă primul loc în lume la categoria șahiștilor sub 18 ani. A fost, în 2016, la numai 14 ani și opt luni, cel mai tânăr mare maestru de șah din lume și cel mai tânăr mare maestru de șah român din toate timpurile.

Dumitru Prunariu. Singurul cosmonaut român de până acum, este membru în consiliul de administrație al Agenției Spațiale Române și membru de onoare al Academiei Române, și conduce Comisia de Astronautică a Academiei. Participă activ la reprezentarea României la Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extra-atmosferic si a fost ales președinte al comitetului în 2010-2012. Este vicepreședinte al grupului de lucru ce elaborează Agenda Spațială 2030.

Cristian Bodnar, câștigător al Premiului Nobel Junior pentru Informatică, în 2018.

Cleo Căbuz. Aeroportul Heathrow din Londra, muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg sau Burj Khalifa din Dubai sunt obiective securizate împotriva incendiilor de echipe conduse de ea. Cu un doctorat la Politehnica din București și altul în Japonia, s-a implicat și în punerea la punct de laboratoare dedicate dezvoltării de tehnologii Internet of Things, în mai multe centre universitare din România.

Designul trofeului Galei Valori de România a fost creat de Albert Sofian, inspirat din Cocoșul lui Brâncuși, iar trofeele au fost realizate cu ajutorul artistului plastic Ovidiu Toader. Momentul artistic a fost susținut de Zoli Toth, promotorul muzicii de percuție neconvenționale din România, iar amfitrionul evenimentului a fost Alex Grecu.

DESPRE BIZ

Business-ul Biz Agency înglobează revista Biz, Biz Events – o divizie de organizare evenimente și conferințe, Biz Story – servicii de content marketing pentru clienți, Biz Market View – o divizie dedicată studiilor de piață, și portalul onlinerevistabiz.ro. Biz este brandul care reunește o comunitate puternică de oameni de afaceri, online și offline.

Articolul anterior

Farmaciile Sensiblu şi distribuitorul Mediplus au făcut afaceri de peste un miliard de euro, în 2018

Articolul următor

Iași: Spitalul Regional, promis de Guvern, va avea 850 de paturi în regim de spitalizare continuă și 45 pentru spitalizare de zi

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share