Cel mai mare studio de gaming independent din România are un nou CEO

Mihai Pohonțu, veteran al industriei de gaming, a fost numit în fruntea Amber, companie cu sediul în București și filiale în San Francisco și Los Angeles.

În trecut, Mihai Pohonțu a ocupat poziția de vicepreședinte pentru platforme emergente în cadrul Samsung Electronics, unde a creat un ecosistem puternic dedicat dezvoltatorilor pentru gama de produse a companiei. Înainte de Samsung, Mihai Pohonțu a condus departamentul Product Operations din cadrul Disney Interactive și a ocupat poziția de vicepreședinte și General Manager of Central Development Services al Electronic Arts. În România, a fondat și a condus biroul local al Electronic Arts.

“Amber este o agenție de servicii creative, gradual diversificată printr-un set complet de discipline esențiale pentru dezvoltarea de jocuri: programare, artă, design, producție, asigurarea calității și managementul de comunitate. Cu experiența rezultată din livrarea proiectelor dezvoltate în ultimii patru ani, Amber va continua să ofere servicii premium industriilor creative. Sunt onorat să lucrez cu colegi atât de talentați și să conduc strategia companiei în următoarea sa etapă de dezvoltare”, declară Mihai Pohonțu.

Amber a raportat pentru 2016 o cifră de afaceri de 6,5 milioane euro, un vârf atins de compania românească. Cifra reprezintă o creștere de 62,5 la sută față de cea raportată în 2015. Creșterea se datorează proiectelor complexe pe care studioul le-a dezvoltat pe cele mai mari platforme de gaming, precum PC, iOS, Google Play, Amazon, Windows Phone 8, Windows 8/8.1/10, Apple TV, Apple Watch, Samsung & LG Smart TV, și pe platforme de dezvoltare de jocuri precum Unity, Unreal, Cocos2D, Marmalade, FMOD. Numărul angajaților a crescut cu 67 de procente, de la 168, în 2016, la 280, în prezent.

În acest moment, Amber caută specialiști pentru pozițiile de Project Manager, Project Coordinator, Test Lead și Functional Lead pentru departamentul de testare, Production Manager, Project Manager și Game Developer pentru divizia de Creative Services. “Creșterea pe care Amber a avut-o în 2016 a consolidat statutul său ca cel mai important studio independent românesc, iar acest lucru ne impulsionează să devenim și mai buni. Numirea lui Mihai Pohonțu ca CEO va fi, cu siguranță, un pas important înainte. În viitorul apropiat vom accesa noi piețe și le vom oferi noi soluții de dezvoltare partenerilor noștri”, spune Dragoș Hâncu, fondator și General Manager al Amber.

Înființată în 2013, Amber are o experiență vastă în dezvoltarea de strategii de lansare paralele, deployment pe mai multe platforme, optimizare a experienței utilizatorilor, sisteme de monitorizare pentru jocuri freemium, data science și live operations, și oferă o paletă largă de soluții de dezvoltare de software, ce include livrare de produs final, co-dezvoltare, conversie de platforme și servicii de suport. Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Scopely, Kixeye, Glu, Kabam, Paradox și Gumi. În 2016, a lucrat la dezvoltarea unor jocuri precum Disney Dream Treats, Dear Leader, Inside Out și Cinderella Free Fall. Amber are sediul central în București și filiale în San Francisco și Los Angeles, California.

Articolul anterior

Peste 90 de angajatori caută personal medical la târgurile Cariere în Alb

Articolul următor

Arctic investește peste 100 de milioane de euro într-o fabrică nouă

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share