Cele mai importante tendințe ale anului 2021, în domeniul trainingului colaborativ

Potrivit platformei Colltrain, cele mai importante tendințe ale anului în domeniul trainingului colaborativ arată o creștere interesului în rândul managerilor, iar avansul tehnologic este unul semnificativ pentru domeniul online.

Totuși, există limitări date de faptul că participanții participă la curs din fața ecranului unui computer, iar un exemplu este că jocurile 2D pot fi replicate relativ ușor, însă cele 3D necesită tehnologii scumpe și mai complexe pentru utilizatori.

Trainingul colaborativ este o formă de învățare prin care participanții desfășoară preponderent activități experiențiale sau jocuri pentru o învățare mai rapidă, cu o implicare mai mare și un nivel de satisfacție crescut.

“Această formă de training este cea mai eficientă abordare, în contrast cu manierele tradiționale concentrate aproape exclusiv pe expunerea de conținut de către un instructor sau profesor. Implementarea trainingului colaborativ vine cu o listă de provocări pentru traineri, ce necesită dezvoltarea unor abilități suplimentare pe partea de facilitare a experiențelor de echipă, animarea grupului și reorganizarea conținutului livrat”, spune Marian Știrbescu, CEO și co-fondator Colltrain, platformă de rulare de activități de training colaborativ la distanță în mod sincron.

Cele mai importante tendințe în trainingul colaborativ în 2021

În 2020 și 2021, “sponsorii” inițiativelor de învățare din companii și din firmele de training au început să apeleze activ la training colaborativ, deoarece permite compensarea dificultăților și fructificarea oportunităților legate de învățarea la distanță.

A doua tendință este preferința accentuată pentru cursurile online din cauza constrângerilor de distanțare socială și din perspectiva flexibilității organizării evenimentelor de training.

A treia tendință se referă la creșterea interesului managerilor pentru a folosi tehnici de facilitare și training pe durata meeting-urilor cu echipele care lucrează la distanță, în scopul obținerii unor rezultate mai bune și a menținerii spiritului de echipă. 

Pentru companiile care au decis să continue trainingul în formatul la distanță la mai bine de 18 luni de la începerea pandemiei, s-au conturat următoarele tendințe care influențează activitatea companiilor:

  • bugetele de training pot acoperi un număr mai mare de cursuri, deoarece există posibilitatea de a economisi costurile de cazare și transport pentru participanți și traineri. În felul acesta, beneficiază de training angajați care altfel nu ar fi fost incluși în programe de formare.
  • fragmentarea livrării în sesiuni de câte patru ore (cel mai popular format în trainingul colaborativ) permite participanților să balanseze mai bine activitatea de la birou cu implicarea în training.
  • flexibilitatea organizării sesiunilor de training a crescut semnificativ datorită reducerii timpului de organizare, mai ales pentru companiile care obișnuiau să aducă participanții în centre regionale.

În general, tehnologia are mai multe contribuții pentru dezvoltarea trainingului colaborativ prin utilizarea de fișiere Microsoft Office sau Google Docs, care permite înlocuirea caietului de lucru al participantului cu unul accesibil online modificabil de către participanți și vizibil pentru trainer. Zoom și Microsoft Teams asigură platforma video și audio, iar în aceste cazuri oferă și posibilitatea trainerului să împartă grupul în echipe, astfel încât să utilizeze tehnicile de training colaborativ.

În acest context, este nevoie și de platforme dedicate pentru training –  cum ar fi Mentimeter, care ajută la măsurarea pulsului audienței, sau Colltrain, o platforma dedicata pentru training colaborativ la distanță, care oferă un spațiu virtual de activități experiențiale și jocuri. În felul acesta, trainerii pot să proiecteze și să ruleze activități bazate pe utilizarea de litere, piese de scrabble, puzzle, cărți de joc, zaruri, carduri, post-it-uri, fișe de lucru, și alte instrumente care în mod tradițional erau utilizate în sala de curs pentru un nivel mare de interacțiune.

Marian Știrbescu, CEO & co-fondator @ Colltrain.

În ultimii doi ani, avansul tehnologic a fost unul semnificativ pentru trainingul colaborativ online. “Există, totusi, limitări date de faptul că participanții participă la curs din fața ecranului unui computer, iar un exemplu sunt jocurile 2D, care pot fi replicate relativ ușor, însă cele 3D necesită tehnologii scumpe și mai complexe pentru utilizatori. Ca trainer, dacă utilizezi, de exemplu, seturi Lego pentru activități, s-ar putea să fie necesar să regândești activitățile online printr-o altă abordare”, declară Marian Știrbescu.

Mai departe, este greu de anticipat cum arată viitorul în industria de training, într-o perioadă cu dezvoltări rapide, însă trainerii privesc cu interes către câteva zone inovatoare, cum ar fi tehnologii care facilitează experiențe hibride, VR (Virtual Reality) și AR (Augmented Reality). Pe termen mediu și lung, provocările pentru tehnologiile noi rămân costul de implementare și gradul de adopție.

Colltrain este o platformă prin care participanții pot lucra în echipe și pot trăi experiențe de învățare într-un mediu în care au ocazia să se exprime activ și să interacționeze productiv. Platforma Colltrain este creată de Alexandru Cojocaru (CTO) și Marian Știrbescu (CEO), absolvenți de electronică și telecomunicații, cu experiență de 15 ani în dezvoltarea și implementarea de software de business pentru companii medii și mari, în diverse domenii de activitate, ca sectorul telecom, retail și banking.

Articolul anterior

Integratorul de servicii de automatizare Encorsa creează "angajații digitali" ai viitorului

Articolul următor

Premieră pe piața HR: s-a lansat singurul serviciu online ce reprezintă candidatul în raport cu potențialul său angajator

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share