Premieră pe piața HR: s-a lansat singurul serviciu online ce reprezintă candidatul în raport cu potențialul său angajator

EuroTriade, o agenție de recrutare și resurse umane ce oferă consultanță specializată companiilor și profesioniștilor aflați în căutarea unui job, a lansat singura soluție online de reprezentare directă a angajaților în relație cu companiile angajatoare.

Serviciul, în care EuroTriade a investit circa 10.000 de euro, este parte din primul e-shop cu soluții de carieră adresate profesioniștilor și managerilor din România, și reprezintă un pas spre digitalizarea industriei HR, în contextul pandemiei.

Serviciul online de reprezentare directă presupune facilitarea accesului către oameni de decizie (manageri HR sau directori generali) din companiile de interes pentru candidații care caută un job nou, pe baza unui screening amănunțit, în care candidatul reprezentat este ajutat să-și definească așteptările, rolul dorit, tipul de companie căutat și abilitățile care îl favorizează pentru un anumit post.

Soluția poate fi accesată pe bază de abonament lunar și include consultanță personalizată din partea echipei EuroTriade și recomandarea unor posturi potrivite cu profilul candidatului. Serviciul este disponibil de la finalul lui 2019, când a fost lansat într-o varianta beta, pentru testarea pieței.

Top manageri, profesioniști care vor o schimbare în carieră, mame care se întorc din concediul de maternitate

Conform unei analize interne EuroTriade, 64 la sută dintre cei care au apelat deja la acest serviciu online au ajuns în etapa de interviu sau chiar au obținut o ofertă de angajare. Este vorba în special despre candidați din București, Sibiu și chiar diaspora (Marea Britanie sau Italia).

Candidații sunt, de regulă, specialiști cu experiență nemulțumiți de presiunea jobului actual, mame care se întorc din concediul de maternitate sau profesioniști într-o poziție de top management. Ei apelează la serviciul de reprezentare directă fiindcă vor să aibă acces la joburi care nu sunt publice, să fie reprezentați de cineva care le înțelege punctele forte, abilitățile și nevoile, dar și ca să salveze timpul dedicat căutării și filtrării joburilor potrivite.

“În urma experienței noastre de 15 ani pe piața locală de recrutare, am observat necesitatea unei transparențe mai mari în comunicarea dintre angajat și un potențial angajator. Pe de o parte, există multe categorii de persoane calificate care nu au timp sau nu știu să se orienteze pe piața muncii, unde este tot mai dificil să descifrezi ce se află în interiorul unei companii doar pe baza unui anunț de recrutare. În plus, când vine vorba despre poziții de nivel înalt, acestea nici nu sunt publice de multe ori.

Pe de altă parte, există angajatori care nu își găsesc resursa umană de care au nevoie, nu o pot motiva și reține. Prin soluțiile din e-shopul nostru, ne dorim să contribuim la un echilibru în piața muncii, să facem o potrivire tot mai bună între candidați și angajatori, așa încât cu toții să avem vieți profesionale cu adevărat sănătoase și mulțumitoare”, explică Angela Ghircoiaș, CEO EuroTriade.

Top management: expații – mai puțin căutați, românii – motivați mai degrabă de titlul postului

Conform datelor EuroTriade, provocările pe piața muncii la nivel de top management se referă la nivelul salarial, ce stagnează de câțiva ani. De asemenea, expații au dificultăți în a-și găsi locuri de muncă din cauza așteptărilor financiare ridicate, în timp ce românii sunt mai degrabă motivați de titlul postului decât de recompensa financiară, ceea ce îi face să alunece ușor în burnout sau sacrificarea vieții personale în detrimentul celei profesionale.

Principalele abilități căutate în acest moment de companii sunt înțelegerea fenomenului de digitalizare, diplomația și capacitatea de a reacționa și a se adapta rapid, o consecință a specificului local de a munci într-un ritm alert. Abilitățile de people management sunt în continuare importante, însă doar dacă sunt însoțite și de abilități clare din zonele de Cost Control, vânzări și inovație.

E-shopul EuroTriade reprezintă 10 la sută din cifra de afaceri a companiei, iar printre cele mai căutate produse se numără serviciul de reprezentare directă, urmat de editare CV în limba engleză și caietul de lucru pentru reconversie profesională.

DESPRE EUROTRIADE

Este o agenție de recrutare și resurse umane, ce oferă consultanță specializată acompaniilor și profesioniștilor aflați în căutarea unei schimbări de carieră. Este prezentă pe piața din România din 2006, are sediul în Sibiu și lucrează la nivel național și internațional pentru proiecte din industria de automotive, BPO, IT sau legal. La nivel global, are o istorie de peste 30 de ani. În 2019, a lansat Kitul pentru Carieră sub forma primului shop online din România cu soluții practice de angajare dedicate managerilor, specialiștilor și oricăror profesioniști care își doresc să facă următorul pas în carieră.

Articolul anterior

Cele mai importante tendințe ale anului 2021, în domeniul trainingului colaborativ

Articolul următor

eJobs index salarial: Ce salarii se câștigă în eCommerce

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share