Centrul de soluții software GE recrutează specialiști IT cu experiență

GE accelerează dezvoltarea resurselor sale digitale și de software din România și lansează campania de recrutare pentru Grid Software Solutions (SWS), centrul de soluții software GE din București, din cadrul GE Power.

Compania intenționează să angajeze specialiști de top, din domeniul IT, în următorii ani. Posturile disponibile variază de la leadership tehnic și integrare software, la inginerie software SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition), atât la nivel mediu, cât și superior. Oportunitățile de angajare din centrul GE Software Solutions pot fi găsite aici.

Centrul SWS a fost creat în 2011, ca parte a Centrului de excelență al Global Grid Solutions (SWS). Divizia Grid Solutions a GE Power își susține clienții la nivel global cu peste 19.000 de angajați în circa 80 de țări. Sprijină companiile de utilități și industria de energie să gestioneze eficient energia electrică de la punctul de producție până la punctul de consum, și ajută la maximizarea fiabilității, eficienței și rezilienței rețelei. “Centrul nostru de soluții software joacă un rol semnificativ în realizarea misiunii GE de a deveni parte din Top 10 companii de software, în următorii ani. În contextul în care România se transformă, treptat, într-un centru digital al regiunii, digitalizarea a devenit un avantaj important pentru creșterea valorii și eficienței în industria energetică locală”, declară Cristian Colțeanu (foto), președinte și CEO GE pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

Din această lună, angajații vor fi primiți în noul sediu central, de ultimă generație, din Bulevardul Aviatorilor – cea mai eficientă clădire de birouri din punct de vedere energetic și cu cea mai înaltă tehnologie din România. Spațiul de lucru GE ocupă aproximativ 3.000 de metri pătrați, la etajele I și III, și beneficiază de dotările de ultimă generație ale clădirii – de la încărcătoare de mașini electrice până la dușuri și vestiare, plus peste 200 de locuri de parcare. “Suntem încântați de creșterea accelerată a centrului SWS din România, pe o piață de IT extrem de competitivă și dinamică. Din 2015, am angajat peste 100 de persoane, și suntem hotărâți să menținem același ritm de recrutare a specialiștilor în domeniul digital, pe parcursul următorilor doi ani”, afirmă Silviu Crețean, Senior Services Director în cadrul GE Software Delivery Center din București.

Echipa actuală, de 130 de specialiști, din cadrul GE Software Solutions, oferă asistență tehnică pentru proiecte precum integrare, dezvoltare de software și testare. Centrul contribuie la stabilitatea rețelei energetice și sprijină furnizorii de energie să reacționeze prompt la fluctuațiile cererii de energie din rețea, și să asigure siguranța rezervelor de energie. Echipa GE are un rol important în dezvoltarea sistemelor informatice pentru actorii de pe piețele energetice din Europa, America de Nord și de Sud, Australia, Africa și Orientul Mijlociu. Oferă, în același timp, servicii la fața locului, și livrează majoritatea produselor din portofoliul GE pentru EMS (Sistemul de Management al Energiei), DMS (Sistemul de Management al Distribuției), MMS (Sistemul de Management al Pieței) și Asset Management.

Anul acesta, GE sărbătorește peste trei decenii de activitate în România. Istoria companiei a început în 1984, când GE a furnizat unități de turbo-generatoare pentru Centrala Nucleară de la Cernavodă. Astăzi, toate diviziile GE sunt prezente pe piața locală și aproape 1.000 de angajați deservesc clienții din țară și din străinătate.

Articolul anterior

Timișoara: Americanii de la AVX cumpără fabrica de componente electronice TT Electronics

Articolul următor

Aproape două treimi dintre companiile germane din România sunt foarte nemulțumite de actualul guvern

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share