Timișoara: Americanii de la AVX cumpără fabrica de componente electronice TT Electronics

Compania americană AVX, listată pe bursa Nasdaq, se pregătește să preia unitatea de producție de componente electronice pentru industria auto de la Timișoara, deținută de grupul britanic TT Electronics.

AVX va plăti 118,8 milioane de lire sterline, pentru achiziția diviziei de senzori și echipamente de control în domeniul transportului a grupului TT Electronics, potrivit jurnalului de tranzacții Mirsanu.ro. Tranzacția s-ar putea finaliza în ultimul trimestru al anului. TT Electronics Sensing and Controls SRL a raportat pentru 2016 o pierdere netă de 2,2 milioane lei și venituri de 180 milioane lei. Compania avea 398 de angajați, la finalul anului trecut.

Grupul britanic TT Electronics activează în România și prin intermediul unei alte companii, TT Electronics Integrated Manufacturing Services SRL, care face parte din structurile unei alte divizii, ce a fost redenumită în cadrul reorganizării operațiunilor ca urmare a tranzacției încheiate cu partea americană. TT Electronics Integrated Manufacturing Services SRL Timișoara, al cărei obiect de activitate este fabricarea de subansamble electronice, a înregistrat anul trecut o pierdere de 900.000 de lei, la o cifră de afaceri de 41,4 milioane lei, și avea 126 de angajați.

În total, tranzacția vizează facilități de producție, de cercetare și dezvoltare și structuri de vânzări din nouă țări – Austria, China, Germania, India, Mexic, România, Coreea de Sud, Marea Britanie și SUA -, care numărau în total circa 1.600 de oameni, la 31 decembrie 2016, scrie Mirsanu.ro. TT Electronics are o valoare de piață de 357,25 milioane lire sterline pe bursa de la Londra și venituri de 569,9 milioane lire sterline. Cumpărătorul, AVX Corporation este producător și furnizor global de componente electronice, listat pe bursa americană Nasdaq, cu o valoare de piață de 2,88 miliarde dolari. Vânzările în trimestrul încheiat la 30 iunie au fost de 331,3 milioane dolari, cu un profit net de 31,5 milioane.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share