Cerul e limita pentru UiPath: a depus documentaţia pentru IPO și ar putea fi evaluat la peste 20 de miliarde de dolari

Producătorul de software UiPath, primul unicorn românesc, a anunţat că a depus documentaţia necesară pentru o ofertă publică iniţială (IPO), o operaţiune la finalul căreia ar putea fi evaluat la peste 20 de miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

UiPath a precizat că mărimea şi preţul IPO-ului nu au fost încă stabilite. Sursele citate de Bloomberg susţin că ofertă publică iniţială ar putea să se deruleze în prima jumătate a anului următor. Printre investitorii la UiPath se numără Accel, Sequoia Capital, Coatue Management, Tiger Global Management LLC şi Tencent Holdings Ltd.

Înfiinţată în România, în 2005, sub denumirea DeskOver, şi redenumită UiPath în 2015, compania are printre clienţi entităţi precum CIA, forţele navale ale SUA, McDonald’s Corp, Duracell şi Swiss Re. Compania avut anul trecut venituri de 360 milioane dolari, după ce a ajutat unele dintre cele mai mari companii americane să îşi automatizeze procesele de rutină, potrivit Agerpres.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

În iulie, UiPath a anunţat că a fost evaluat la 10,2 miliarde de dolari, după o nouă rundă de finanţare de 225 milioane de dolari. Este vorba de o creştere semnificativă faţă de evaluarea de şapte miliarde de dolari, obţinută la precedenta rundă de finanţare, din aprilie 2019. În 2018, UiPath a devenit primul startup înființat în România, care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

UiPath ar urma să se alăture mai multor startup-uri din domeniul tehnologiei, care intenţionează să demareze un IPO, în 2021, precum producătorul de jocuri video Roblox Corp., aplicaţia de online dating Bumble, platforma de livrare a cumpărăturilor Instacart Inc. şi furnizorul de credite ipotecare online Better.com. UiPath este interesată să se extindă după ce, în perioada pandemiei, mai multe companii au devenit interesate să-şi automatizeze procesele, pentru a reduce costurile.

Articolul anterior

Reluarea creşterilor salariale, a recrutărilor şi revenirea la bugetele de dinaintea pandemiei, principalele așteptări ale angajatorilor, în 2021

Articolul următor

Profesoara care duce activitatea de cercetare la următorul nivel

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share