Chinezii de la Topband vor produce controlere electronice inteligente la Timișoara. La capacitate maximă, fabrica va avea 1.000 de angajați

Compania chineză Topband, producător de controlere electronice inteligente cu prezență globală, a deschis o filială în România, ca parte a planurilor de extindere a prezenței internaționale și a strategiei de a deveni un jucător important pe piața de profil.

Shenzhen Topband este o companie cu sediul în China, înființată în 1996 și listată la Bursa de Valori Shenzhen, unde este evaluată la 3,4 miliarde de dolari. Topband își propune să devină cel mai mare furnizor mondial de soluții inteligente de control. Compania este prezentă în China, India și Vietnam, iar după România va deschide unități de producție și în Mexic.

Subsidiara din România se numește Topband Smart Europe Company. Compania are în plan să investească la Timișoara 30 de milioane de dolari și va produce controlere electronice inteligente. Viitoarea fabrică va avea o suprafață de 12.000 mp, cu posibilitate de extindere la 25.000 mp, şi o producție de nouă milioane de piese anual, notează Ziua de Vest. Într-o primă fază, va angaja 300 de oameni. La capacitate maximă, va avea nevoie de circa 1.000.

“Reprezentanții companiei s-au întâlnit, la Consiliul Județean, cu directorul Direcției de strategii, diplomație, comunicare și cultură, Alexandru Avram. Ei au fost interesați în primul rând de sprijinul pe care autoritățile locale îl pot oferi în implementarea investiției, dar și de capacitatea instituției noastre de a le facilita integrarea în comunitatea de afaceri. Unitatea de producție le va facilita accesul pe piața locală, în contextul în care cea mai mare parte a producției va merge către clienți prezenți în România”, arată CJ Timiş.

Compania este angajată, în principal, în proiectarea, dezvoltarea, prelucrarea, fabricarea și vânzarea de controlere electronice inteligente. Își desfășoară activitatea prin trei segmente: Intelligent Controller, New Energy și Motor. Divizia Intelligent Controller oferă echipamente de controler inteligent și soluții de sistem. Produsele sale au aplicații în diverse industrii, inclusiv aparate de uz casnic, unelte electrice, întrerupătoare electrice, îngrijire personală, control industrial și instrumente medicale. Divizia New Energy furnizează în principal baterii nano de litiu-fosfat de fier, utilizate în vehicule cu energie nouă și în sisteme de stocare a energiei. Segmentul Motor oferă în principal motoare de înaltă eficiență.

Topband are peste 500 de clienți din întreaga lume, lideri în industrie, cu servicii one-stop personalizate de proiectare, cercetare și dezvoltare și producție, iar activitatea sa acoperă Europa, America și Orientul Mijlociu, dar şi aproape 100 de țări și regiuni din Asia de Sud-Est. Pe lângă sediul central din Shenzhen, compania are baze de operare în Huizhou, Chongqing, Ningbo (China) și India. Are mai mult de 5.000 de angajați, inclusiv aproape 900 de persoane angajate în activități de cercetare și dezvoltare.

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share