BestJobs: Se caută specialiști. 55 la sută dintre joburile disponibile îi vizează pe candidații white collars

Mai mult de jumătate dintre joburile disponibile în septembrie, pe platforma de recrutare BestJobs, s-au adresat candidaților din categoria “white collars”, adică specialiștilor care lucrează de la birou, cu 15 la sută mai mult decât în august.

Și numărul joburilor pentru candidații gold collars, adică cei cu specializări superioare, a înregistrat o creștere de 20 la sută față de luna trecută și reprezintă 15 la sută din volumul total.

Topul domeniilor cu cele mai multe oferte ce vizează categoria de candidați white collars a fost condus de vânzări, unde s-au căutat cel mai adesea “consultant vânzări”, “coordonator vânzări” ori “consilier vânzări”, urmat de financiar/ contabilitate, unde cele mai multe oferte au fost pentru “manager de audit intern”, “contabil autorizat” și “consultant financiar”, și de IT/ telecom, unde sunt căutați specialiștii IT care au cunoștințe în Java, PHP sau Quality Assurance.

Oferta de joburi remote adresate preponderent categoriei white collars continuă să crească de la o lună la alta. Numai în septembrie, s-a înregistrat o creștere de 20 la sută față de luna anterioară. “Imediat ce perioada tradițională a concediilor a luat sfârșit, recrutările s-au intensificat și au apărut și mai multe joburi remote pentru white collars. Creșterea nu ne surprinde, întrucât acest segment a fost întotdeauna foarte dinamic pe platforma noastră, atât din punct de vedere al ofertei, cât și al cererii”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

Și în septembrie, candidații au fost foarte activi și au înregistrat cu zece la sută mai multe candidaturi decât în august, semn că au revenit din concedii cu planuri de schimbare. Cele mai multe s-au efectuat în București – 229.337. Județul Timiș ocupă locul 2, cu 62.868 candidaturi, urmat de Cluj – 46.262. La polul opus, se regăsesc Teleorman (4.852), Harghita (4.679) și Ialomița (3.593).

Femeile au fost mai active decât bărbații în căutarea de noi oportunități de muncă și au înregistrat 58 la sută dintre candidaturi.Cei care folosesc BestJobs navighează pe platformă cu ajutorul funcției de căutare, pentru a găsi rapid anunțurile care-i interesează. În septembrie, se disting anumite tendințe în funcție de cuvintele-cheie folosite de candidați în căutările directe: zece la sută din totalul căutărilor au fost pentru “joburi remote” și trei la sută pentru “joburi part-time”. 15 la sută au fost pentru posturi în domeniul financiar, 11 la sută în inginerie și zece la sută în transporturi.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 30.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare, coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști.

Articolul anterior

Angajații Schaeffler România au "adoptat" 25 de copii din două sate din Brașov, la început de an școlar

Articolul următor

Chinezii de la Topband vor produce controlere electronice inteligente la Timișoara. La capacitate maximă, fabrica va avea 1.000 de angajați

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share