CIEL România: Cu o investiție de 100 de euro pe an în soluții software, antreprenorii câștigă ore în plus pentru fiecare angajat

45 la sută dintre companiile românești au investit în digitalizare în timpul pandemiei, arată studiile CIEL România, unul dintre cei mai importanți producători de software pentru antreprenori.

În peste jumătate dintre cazuri (61,2 la sută) sumele alocate automatizării proceselor au fost de sub 1.000 de euro. În restul situațiilor, sumele au fost cuprinse între 1.000 și 3.000 de euro (27,2 la sută) și peste 3.000 de euro (11,6 la sută).

Cifrele sunt în creștere, în condițiile în care ultimul raport DESI (Digital Economic and Society Index) comunicat de Comisia Europeană în iunie 2020, plasa România pe locul 26 dintre cele 28 de state membre UE, la capitolul digitalizare. Raportul susținea totuși că România are un potențial uriaș la acest capitol, dar că digitalizarea trebuie să înceapă cu informarea și educația jucătorilor relevanți.

”Mulți antreprenori au rămas cu senzația că trebuie să facă credite la bancă pentru a-și digitaliza afacerea, dar dotarea cu soluții software este foarte accesibilă. Contrar preconcepțiilor, investițiile în astfel de softuri nu sunt deloc scumpe. Pornesc de la 100 de euro pe an, iar antreprenorii câștigă ore bune în plus pentru fiecare angajat.

Dacă îți oferi mai mult timp, prin delegarea unor sarcini repetitive, poți câștiga libertatea de a identifica alte oportunități pentru a-ți conduce afacerea spre succes. Viitorul aparține companiilor digitalizate, mai ales în contextul în care munca parțial de acasă devine o normalitate, iar pe piață și-au făcut loc noi modele de business”, declară Roxana Epure, Managing Partner CIEL România.

Automatizarea în soft este o funcționalitate care dă rezultate (lipsite de erori) mult mai rapid, în comparație cu munca fizică. Totuși, o bună parte dintre antreprenori se sperie când aud termeni tehnici, precum sisteme ERP, softuri de gestiune, contabilitate sau e-commerce. Astfel de produse software ușurează activitatea antreprenorilor, prin preluarea sarcinilor repetitive ale angajaților, cum ar fi calculele de costuri, trimiterea de facturi și extrase bancare ori generarea de rapoarte.

“Echiparea cu soft înseamnă o economie de timp foarte mare, pentru că softul poate să facă lucruri în locul tău sau al echipei tale. Industria software nu își propune să înlocuiască forța de muncă umană, ci să rezolve o serie de probleme existente. Echipele operaționale nu fac față întotdeauna task-urilor zilnice, în timp ce clienții se plâng de servicii precare.

Când spunem digitalizare, vorbim despre facturi generate automat și trimise printr-un singur click, expedierea de oferte către clienți, notificări de întârzieri ale plăților, actualizări ale stocurilor și bazelor de date și multe altele. Desigur, poți face toate aceste lucruri și de unul singur, dar dacă stai și calculezi timpul de lucru alocat, automatizarea reprezintă un mare câștig. Mai ales că toată lumea se plânge de lipsa de resurse umane”, spune Roxana Epure.

Roxana Epure, Managing Partner @ CIEL România.

Automatizările reduc timpul efectiv de muncă, prin realizarea de operațiuni multiple într-un timp mai scurt. Elimină greșelile umane, care pot afecta afacerea, și oferă mai mult control și predictibilitate. Alte mari avantaje sunt reprezentate de reducerea nivelului de stres și creșterea productivității angajaților pe alte segmente-cheie și business development. Și rata de retenție a clienților este mai mare, în timp ce datele și rapoartele îi ajută pe antreprenori să ia decizii corecte și sigure.

CIEL pune la dispoziția antreprenorilor români peste 20 de softuri pentru digitalizarea business-urilor pe care le conduc. Cele mai populare sunt cele pentru firme medii – softuri de gestiune, e-commerce, producție și de contabilitate, dar și cele pentru firme mari – sisteme ERP, în multe cazuri personalizate după nevoile specifice ale companiilor.

DESPRE CIEL ROMÂNIA

Fondat în 1991, dezvoltatorul primului ERP cu inteligenţă artificială este unul dintre cei mai mari producători de softuri pentru antreprenori şi contabili, create prin tehnologii moderne şi actualizate la zi, în funcţie de schimbările legislativ-fiscale. Adresate companiilor mari şi medii, softurile CIEL România sunt folosite în special în retailul online, retailul tradiţional, producţie, distribuţie şi servicii, pentru a automatiza activităţi repetitive consumatoare de timp şi pentru a optimiza procesele şi previziunile de business. Compania are peste 7.000 de clienți, cu o medie de cinci utilizatori per companie.

Articolul anterior

Cegeka preia un dezvoltator de software din Republica Moldova

Articolul următor

Cunoști oameni care au luat-o razna când au devenit șefi? S-ar putea să sufere de Sindromul Hubris

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share