Cegeka preia un dezvoltator de software din Republica Moldova

Furnizorul de soluții IT&C, cu peste 700 de angajați în România și Moldova, a încheiat un parteneriat cu DAS Solutions din Chișinău.

Prin așa-numitul asset deal, Cegeka preia 25 de angajați și 12 contracte cu clienți la nivel internațional. DAS Solutions creează și dezvoltă produse software funcționale pentru clienți internaționali din domeniul finanțelor și al asigurărilor, instituții de stat și e-commerce. “Această achiziție înseamnă o consolidare a poziției noastre în Moldova. Prin această colaborare, ne extindem echipa de aici cu noi colegi calificați, care au cunoștințe tehnologice avansate”, spune Stijn Bijnens, CEO Cegeka.

În viitor, Cegeka va continua să se concentreze asupra creșterii și extinderii sale la nivel european, inclusiv în România și Republica Moldova. Cegeka vrea să devină un jucător important pe piața IT din țara vecină. “Ne dorim, printre altele, să încheiem parteneriate cu universități și alte organizații IT. Ambiția noastră este ca în următorii trei până la cinci ani să ne extindem echipa din Moldova la 200 de angajați. Tot în acest interval, ne dorim să creștem în România și Moldova și să ajungem la o echipă de 1.000 de angajați”, declară Tom De Vos, director Cegeka European Delivery Center.

Cu peste 5.000 angajați la nivel de grup în Europa, dintre care mai mult de 700 în România și Moldova, Cegeka este prezentă pe piața românească din 2011. Compania furnizează soluții IT, inclusiv servicii de dezvoltare de aplicații end-to-end și de IT team extension, servicii Cloud, infrastructură IT, servicii de date și automatizare, precum Artificial Intelligence/ Machine Learning, Business Intelligence, RPA, IoT, DevOps.

Articolul anterior

Studiu Hays: 40 la sută dintre angajaţi iau în considerare schimbarea locului de muncă

Articolul următor

CIEL România: Cu o investiție de 100 de euro pe an în soluții software, antreprenorii câștigă ore în plus pentru fiecare angajat

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share