Circa 23 de milioane de americani ar putea să se mute din orașe, datorită muncii la distanță

BALANȚĂ. Mai multe companii din sectorul tehnologiei, inclusiv Facebook, Twitter, Square, Dropbox şi Stripe, le oferă angajaţilor opţiunea de a lucra permanent în sistem remote, iar în unele cazuri solicită o reducere a salariului pentru cei care pleacă din oraşele scumpe.

Marile oraşe din SUA ar putea să se confrunte cu un val de familii care se mută, fiindcă preferă să muncească în sistem remote din zone mai puţin aglomerate şi mai ieftine, arată rezultatele unui sondaj publicat de Upwork.

Acest sondaj arată că între 12 şi 23 de milioane de americani se gândesc să se mute, mulţi dintre ei din marile oraşe din SUA. Tendinţa nu este una surprinzătoare, în condiţiile în care pandemia a făcut mai periculoasă naveta cu mijloacele de transport în comun şi munca în birourile aglomerate. Cu toate acestea, economistul şef de la Upwork, Adam Ozimek, spune că numărul mare a fost o surpriză, potrivit Agerpres. Pentru a confirma acest trend, Ozimek a comandat alte două sondaje mai mici.

Circa 20.000 de oameni au participat la acest sondaje, care arată că între 6,9 şi 11,5 la sută dintre gospodării intenţionează să se mute graţie oportunităţilor de muncă la distanţă. Ele se adaugă familiilor care se vor muta indiferent de modificările apărute după pandemie. Dintre cei care intenţionează să se mute, 20,6 la sută locuiesc într-un mare oraş, iar 41,5 la sută se vor muta la mai mult de patru ore distanţă şi 13,2 la sută la o distanţă cuprinsă între două şi trei ore.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Mai multe companii din sectorul tehnologiei, inclusiv Facebook, Twitter, Square, Dropbox şi Stripe, le oferă angajaţilor opţiunea de a lucra permanent în sistem remote, iar în unele cazuri solicită o reducere a salariului pentru cei care pleacă din oraşele scumpe.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

La începutul săptămânii, site-ul de recrutare Glassdoor a lansat un instrument ce permite calcularea modului în care zona geografică poate afecta recompensele salariale pe termen lung. De exemplu, cei care vor pleca din San Jose şi San Francisco ar putea suferi o reducere de 24,6, respectiv 21,7 la sută a salariului. Totuși, economistul şef de la Glassdoor, Andrew Chamberlain, se declară încrezător că oraşele îşi vor menţine o productivitate mai mare graţie schimburilor active de idei, ce vor permite salariile mai mari.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share