Cluj-Napoca: Aproape 1.000 de candidaţi înscrişi în prima zi de admitere la UBB

În prima zi de admitere la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), din Cluj-Napoca, cea mai căutată a fost Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde au fost depuse 267 de dosare pentru studiile de licenţă la zi, respectiv 109 de dosare pentru învăţământul la distanţă.

Pe pozițiile următoare se situează Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Facultatea de Drept, Facultatea de Istorie și Filosofie, Facultatea de Geografie și Facultatea de Studii Europene. Perioada de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai este cuprinsă între 12 și 31 iulie. Calendarul admiterii, taxele şi toate informaţiile necesare candidaţilor sunt accesibile aici.

Absolvenţii de liceu au la dispoziţie, pentru anul universitar 2017-2018, aproape 5.000 de locuri bugetate, peste 9.200 de locuri în regim cu taxă și 2.650 de locuri pentru învățământul la distanță și cel cu frecvență redusă. Din totalul locurilor bugetate, 60 sunt alocate pentru candidaţii de etnie rromă, cinci pentru persoanele cu dizabilități, iar 128 pentru etnicii români din străinătate. Aceştia au posibilitatea de a-şi trimite dosarul de înscriere prin poşta clasică sau electronică.

La rândul lor, absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele peste 3.500 de locuri la buget, peste 6.600 de locuri la taxă și aproximativ 900 de locuri pentru învățământul cu frecvență redusă. Şi la acest nivel, 25 de locuri bugetate sunt alocate candidaţilor de etnie rromă, iar 95 sunt destinate românilor de peste hotare.

Pe perioada admiterii, UBB pune la dispoziţia candidaţilor 440 de locuri în căminele proprii din Campusul Studențesc Hașdeu. Locurile, situate în camere cu cinci paturi, sunt disponibile între 12 și 31 iulie, şi pot fi ocupate la un tarif de cazare de 25 lei/pat/noapte, în baza unei cereri transmise Serviciului Social al Universităţii.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share