Cluj-Napoca: Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană a inaugurat o sucursală pentru regiunea Transilvaniei

Problemele legate de resursa umană, birocraţia şi lipsa predictibilităţii sunt cele mai importante probleme cu care se confruntă investitorii germani în România, consideră preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România), Dragoş Anastasiu. Acesta a participat, vineri, la Cluj-Napoca, la inaugurarea unei sucursale AHK România în Transilvania.

Potrivit reprezentanţilor AHK România, Germania este unul dintre cei mai importanţi parteneri economici şi se află pe locul al doilea în topul investitorilor străini din România. Fiindcă numeroase companii germane sunt localizate în Transilvania şi pentru a consolida prezenţa în regiune, conducerea AHK România a decis să înfiinţeze o sucursală în Cluj-Napoca.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Resursa umană este principala problemă cu care ne confruntăm. A doua – o birocraţie pe cât de inutilă, pe atât de sufocantă. A treia chestiune, care, pentru firmele germane, reprezintă cea mai mare problemă, pentru că există o altă mentalitate, şi asta se cheamă predictibilitate sau lipsa predictibilităţii. Spre deosebire de noi, românii, care mergem aşa, pe hai-hai, că ne adaptăm, găsim noi soluţii, merge şi aşa, în Germania totul e gândit pe termen lung, în decenii”, declară Dragoş Anastasiu.

Direcţiile începute în ultimii ani de reprezentanţii AKH România vor fi intensificate în Transilvania: învăţământul dual, iniţiat la nivelul liceelor, intensificarea eforturilor de specializare în domeniul resurselor umane sau implicarea în dezvoltarea oraşelor către conceptul de smart city.

Sucursala AHK din Cluj-Napoca va organiza în Transilvania întâlniri ale investitorilor şi delegaţiilor, pentru a lua pulsul economiei la faţa locului, dar şi pentru a oferi prilejul oamenilor de afaceri de a se cunoaşte, de a schimba opinii şi de a beneficia de noi oportunităţi de business. Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană AHK România a fost înfiinţată în 2002 şi are ca membri 600 de companii, cu o cifră de afaceri cumulată de 28 de miliarde de euro.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share