Clujenii de la AROBS fac o nouă achiziție importantă: Berg Software, dezvoltatorul de software cu birouri în Timișoara, Lugoj și Oradea

Compania de IT înființată de Voicu Oprean, la Cluj-Napoca, a preluat integral Berg Software, firmă de dezvoltare software personalizat și outsourcing cu o vechime de 30 de ani.

Berg Software a fost fondată în 1991, sub denumirea Berg Computers, și avea ca obiect principal de activitate furnizarea de echipamente PC. Din 1994, a intrat pe piața de servicii de dezvoltare software, iar în 1998 a lansat primul produs pentru piața din România, o soluție de tip ERP.

În 2020, Berg Software a înregistrat o cifră de afaceri de 13 milioane de lei și un profit net de 1,8 milioane, din activitatea de dezvoltare software în zona de Enterprise. În cei 30 de ani de existență, a realizat peste 2.700 de proiecte pentru peste 750 de clienți locali și internaționali. Compania este deținută de familia Berg. Rodica Berg ocupă este CEO și își va păstra acest rol, împreună cu ceilalți membri ai echipei de management.

“Strategia noastră este să continuăm să ne extindem la nivel național și internațional, prin realizarea de achiziții de companii IT cu care să dezvoltăm sinergii în zona de expertiză de software și în special pe enterprise solutions. Berg Software este un jucător important local, ce completează atât dimensiunea geografică, prin deschiderea unui alt cap de pod în vestul României, dar și deschiderea către piețele din Germania, Austria și Elveția, unde compania este extrem de bine poziționată și unde ne dorim să creștem prezența AROBS.

Berg își va păstra independența operațională, un aspect important din strategia de achiziții AROBS. Ne dorim să avem alături de noi companii precum Berg, unde managementul este unul participativ și colaborativ, cu obiective clare de performanță”, spune Voicu Oprean, fondator și CEO AROBS. 

“Împreună vom fi mai puternici – clienții și colegii noștri vor beneficia de sinergiile create și de valoarea adăugată de această alianță, care va duce Berg într-o nouă fază de dezvoltare. Lansăm acest parteneriat într-o etapă extrem de importantă a evoluției multinaționalei de la Cluj și ne bucurăm să punem și noi umărul în construirea viziunii echipei AROBS și a lui Voicu Oprean”, completează Rodica Berg, fondator & CEO Berg Software.

AROBS se află în expansiune continuă și în fază avansată a negocierilor pentru achiziția mai multor companii din domeniul serviciilor software sau care dețin și operează soluții pentru optimizarea afacerilor și produse de management de flotă auto. În octombrie, compania a anunțat închiderea cu succes a celui mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO, după ce a atras 74,2 milioane de lei de la investitori. Acțiunile sale vor debuta la Bursa de Valori București (BVB) până la finalul anului.  

Pentru realizarea acestei tranzacții, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acțiunile sale, care a avut loc în octombrie, și finanțare bancară. Din partea AROBS, tranzacția a fost facilitată de Șerban Roman, Smart Resources, M&A advisor, iar Lion Link Advisory și Colman Tax au realizat due diligence financiar și fiscal. Berg a fost asistată de PwC în procesul de due diligence financiar și fiscal. Firma de avocatură Wolf Theiss a consiliat AROBS, iar RTPR a asistat Berg Software.

Articolul anterior

"Consilier de stat" și "degustător de cafea", două dintre cele 65 de ocupații noi aprobate de Ministerul Muncii. 62 au fost eliminate

Articolul următor

Munca remote creează oportunități de joburi în IT, cu salarii de până la 4.000 de euro, comparabile cu alte țări din Europa

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share